Gündem
30 Haz 2022 00:10 Son Güncelleme: 30 Haz 2022 00:11

Prof. Dr. Ersan Şen'den çarpıcı 'NATO Zirvesi' analizi: Muhtıranın kazananını açıkladı

tv100'de Erdoğan Aktaş'ın hazırlayıp sunduğu Eşit Ağırlık'ta NATO Zirvesi ve Türkiye ile Finlandiye ve İsveç arasında imzalanan muhtıra masaya yatırıldı. Prof. Dr. Ersan Şen muhtıra ile ilgili çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Şen, 'Bu işin görünürde kazananı Türkiye Cumhuriyeti ve ABD gözüküyor.' ifadelerini kullandı.

Erdoğan Aktaş'ın tv100'de hazırlayıp sunduğu Eşit Ağırlık programına bu hafta, ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, TÜRKAD Başkan Yardımcısı avukat Cem Kaya, Sözcü Gazetesi yazarı Aytunç Erkin ve gazeteci Latif Şimşek konuk oldu. Programda Madrid'deki NATO Zİrvesi ve Türkiye ile Finlandiye ve İsveç arasında imzalanan muhtıra masaya yatırıldı.

Canlı yayında Prof. Dr. Ersan Şen'in açıklamaları dikkat çekti. Şen, 'Türkiye, NATO’ya girişe ‘Evet’ demedi. Bu bir davet, davetten sonra süreç takip edilecek. İstenilenleri yapmazlarsa Türkiye yine veto kartını kullanacak.'' ifadelerini kullandı.

Şen'in açıklamaları şu şekilde;

Bu kadar erken sürede bu sürecin sonuçlanması herkesin tahmin edebileceği bir şey değildi. Bu işin görünürde kazananı Türkiye Cumhuriyeti ve ABD gözüküyor. Sayın Cumhurbaşkanı istediğini alamadı ama söylediğini aldı.

Türkiye, NATO’ya girişe ‘Evet’ demedi. Bu bir davet, davetten sonra süreç takip edilecek. Tarafların arasında imzalanacağını düşündüğümüz menin gereklerinin yerine gelip gelmediği takip edilecek. İstenilenleri yapmazlarsa Türkiye yine veto kartını kullanacak.

 İşte Şen'in canlı yayındaki dikkat çeken o sözleri: