Dünya
02 Tem 2023 14:49 Son Güncelleme: 02 Tem 2023 14:52

Prens Harry’den medya devine tazminat davası! 15 sene boyunca…

Prens Harry, telefon hackleme davasında İngiliz gazetesi Daily Mirror'ın da bağlı olduğu Mirror Group Newspapers'dan 440 bin sterlin (14.6 milyon TL) tazminat istedi.

İngiltere Kralı 3. Charles'ın oğlu Prens Harry, telefon hackleme davasında İngiliz Mirror Group Newspapers'dan (MGN) yaklaşık 440 bin Sterlin (560 bin dolar) tazminat talep ediyor.

Prens Harry, telefon hackleme davasında, 1996 yılından itibaren 15 sene boyunca İngiliz medya grubunun yaptığı 140'ı aşkın haberi hukuka aykırı bir şekilde bilgi toplanarak oluşturulduğunu savunmuştu.

Makalelerin hiçbirinin yasadışı bilgi toplamadan kaynaklanmadığını savunan MGN ise, Harry'nin telefonunun hacklendiğine dair bir kanıt olmadığını ve onun hakkındaki kişisel bilgilerin Buckingham Sarayı'nın üst düzey isimlerinden onların rızasıyla alındığını öne sürmüştü.

Prens Harry ve yaklaşık 100 kişi Daily Mirror, Sunday Mirror ve Sunday People gazetelerinin yayıncısı Mirror Group Newspapers'a (MGN), telefon dinleme ve özel dedektif kullanarak yasa dışı bilgi elde etme iddiasıyla Londra Yüksek Mahkemesi’nde dava açmıştı.

Prens Harry, 130 yıldır mahkemede ifade veren ilk üst düzey kraliyet mensubu olarak tarihe geçmişti. Kraliyet Ailesi’nden ayrılan Prens Harry ve eşi Meghan Markle ABD’de yaşıyor.