Gündem
07 Haz 2023 00:51 Son Güncelleme: 07 Haz 2023 00:53

Prens Harry hakim karşısında! İngiltere'de 130 yıl sonra bir ilk

İngiltere Kraliyet ailesinde 130 yıl sonra bir ilk yaşandı. Prens Harry hakim karşısına çıktı. Ailesiyle yaşadığı sorunlarla sık sık gündeme gelen Prens Harry, yüzyılı aşkın süredir mahkemede ifade veren ilk İngiliz Kraliyet ailesi üyesi oldu.

Kraliyet ailesine ilkleri yaşatan Prens Harry Londra'da hakim karşısına çıktı. Prens Harry ülkenin ünlü medya grubuna karşı açtığı davada tanık olarak mahkemeye çıktı.

Bu tanıklık bir ilki de barındırıyor. Prens, 130 yıldır mahkemede ifade veren ilk kıdemli İngiliz kraliyet ailesi üyesi oldu.

Prens Harry'nin Mirror gazetesini yayınlayan medya grubuna açtığı özel hayatın gizliliğinin ihlali davası başladı.

ABD'ye yerleşen ve mahkeme için Londra'ya giden Prens Harry davada tanık kürsüsüne çıktı. İfadesine başlarken, gazetecileri ve editörleri "ellerine kan bulaşmış" olmakla itham eden Prens, 55 sayfalık tanık ifadesinde hükümete ve basına yönelik sert sözler söyledi.

ANNEMİN HAYATINI CEHENNEME ÇEVİRDİ

Hükümetin yeterli denetimi yapmadığını savundu, “Her ikisinin de dibe vurduğuna inanıyorum” dedi. Prens, Daily Mirror gazetesini suçladı ve “ 11 yaşımdan beri benim ve annemin hayatını cehenneme çevirdi” ifadesini kullandı.

Yayıncı kuruluşların özel dedektiflere yaptığı ödeme sayısı karşısında dehşete düştüğünün altını çizdi. Ve basının Meghan Markle ile olan evliliğini bitirmeye çalıştığını da vurguladı.