Spor
23 Mayıs 2021 23:14 Son Güncelleme: 24 Mayıs 2021 00:09

Premier Lig bitti, Beşiktaş sevindi!

İngiltere Premier Lig 38. ve son hafta maçlarıyla sona ererken büyük heyecana sahne oldu. Chelsea ve Leicester City'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesi nefes keserken Beşiktaş'ı da sevindiren bir sonuç yaşandı.

İngiltere Premier Lig son haftasında oynanan maçlarda alınan sonuçlarla birlikte Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılma hakkı kazandı ve milyonlarca Euro’yu kasasına koymayı garantiledi.

Geçen hafta Leicester City’yi 2-1 yenerek avantajlı konuma geçen Chelsea, son maçında Aston Villa’ya konuk oldu. Ancak Bertrand Traore ve El Ghazi’nin golleriyle 2-1 mağlup olan Chelsea’nin tek golü Ben Chilwell’den geldi. Deplasmanda büyük şok yaşayan Londra temsilcisi, Leicester City-Tottenham maçından gelen sonuçla derin bir nefes aldı.

Ligi 4. sırada bitirebilmek için Chelsea’nin puan kaybetmesini bekleyen Leicester City, eline geçen bu fırsatı değerlendiremedi. Tottenham karşısında iki kez öne geçen ve üçüncü kez öne geçme şansında penaltıyı kaleciye nişanlayan Leicester City, son dakikalarda gelen gollerle 4-2 mağlup olarak sezonu 5. sırada tamamladı ve Avrupa Ligi’ne katılma hakkını elde etti.

BEŞİKTAŞ’A DEV GELİR
Chelsea’nin 4. sırada kalması ve Şampiyonlar Ligi bileti alması sayesinde Beşiktaş’ın ön eleme oynamadan Devler Ligi’ne direkt grup aşamasından katılması kesinleşmiş oldu. Siyah beyazlılar bu sayede yaklaşık 30 milyon Euro’yu doğrudan kasasına koyabilecek. Öte yandan Leicester City’yi deviren Tottenham, sezonu 7. sırada tamamlayarak Konferans Ligi elemelerine katılma hakkı kazandı. Liverpool ise, sahasında ağırladığı Crystal Palace’ı 2-0 yenerek Şampiyonlar Ligi’ne katılan diğer ekip oldu.

Premier Lig’de gecenin sonuçları:
Arsenal 2-0 Brighton
Aston Villa 2-1 Chelsea
Fulham 0-2 Newcastle
Leeds United 3-1 West Bromwich
Leicester City 2-4 Tottenham
Liverpool 2-0 Crystal Palace
Manchester City 5-0 Everton
Sheffield United 1-0 Burnley
West Ham United 3-0 Southampton
Wolverhampton 1-2 Manchester United

ARSENAL DEVRE DIŞI, WEST HAM AVRUPA’DA

Öte yandan İngiltere’nin köklü takımlarından Arsenal, son maçında Brighton’ı 2-0 yenmesine rağmen sezonu 8. sırada bitirdi ve Avrupa trenini kaçırdı. Leicester City ve West Ham United, Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazanan ekipler oldu.