Polemik & Kulis
07 Ağu 2018 15:26 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:47

Posta’dan tazminatsız kovulan köşe yazarı ateş püskürdü! "Bundan sonrası hukuk mücadelesidir"(Medyaradar/Özel)

Uzun yıllardır Posta Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan usta gazeteci Demirören ailesine çok sert çıktı.

Gazeteci Yazgülü Aldoğan'ın Posta Gazetesi'ndeki yazılarına geçtiğimiz gün son verilmişti.

Uzun yıllardır Posta'da yazan Aldoğan’ın işten çıkarılmasına, darbe girişimi davalarındaki askeri öğrencilerin durumlarını sıklıkla getrilmesinin köşesine taşması neden olduğu iddia edildi.

Durumdan rahatsız olan Demirörenlerin Aldoğan’ın tazminatsız olarak işten çıkarılması yönünde talimat verdiği ve durumun yeni genel yayın yönetmeni tarafından usta gazeteciye bildirildiği öğrenildi.

Aldoğan’ın en son yazısı 12 Temmuz'da yayımlanmıştı.

Aydın Doğan’ın en önemli gazetelerinden biri olan Posta, geçtiğimiz aylarda Doğan Holding bünyesindeki diğer gazete ve televizyonlarla birlikte Demirören ailesine satılmıştı.

Yazgülü Aldoğan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

Veda bile edemeden sizlerden ayrıldım; önce yazılarıma üç hafta ambargo konuldu, dün de yeni yayın yönetmeni  Emre İskeçeli’nin bir telefonuyla işime son verildiğini öğrendim!

Demirören ailesi benim fikirlerimi beğenmeyebilir, benimle çalışmak istemeyebilir, saygı duyarım, ben fikir işçisiyim, ben de onlarla çalışmakta zorlanabilirim. Ama 20 yıldır çalıştığım iş yerinden bütün haklarım çiğnenerek tazminatsız atılmamın nasıl bir gerekçesi olabilir?

Hukuksuz ve adil olmayan, aileye tanıdığım babalarına yakışmayan bir tutum.

Yazgülü Aldoğan tek başına bir kadındır, arkası, cemaati, kulübü, şusu busu yoktur, hak hukuk da malum, sürünsün biraz zihniyetine ne çabuk geldik? Bundan sonrası hukuk mücadelesidir, siz okurlarıma o pek kızdıkları sosyal medyadan veda ediyorum.

Son yazımın görüntüsüyle, Posta’da bir zamanlar Yazgülü de vardı ve o gazeteyi gazete yapanlardandı!

 

Veda bile edemeden sizlerden ayrıldım; önce yazılarıma üç hafta ambargo konuldu, dün de yeni yayın yönetmeni @Emreİskeçeli’nin bir telefonuyla işime son verildiğini öğrendim! @Demirören ailesi benim fikirlerimi beğenmeyebilir, benimle çalışmak istemeyebilir, saygı duyarım, ben fikir işçisiyim, ben de onlarla çalışmakta zorlanabilirim. Ama 20 yıldır çalıştığım iş yerinden bütün haklarım çiğnenerek tazminatsız atılmamın nasıl bir gerekçesi olabilir? Hukuksuz ve adil olmayan, aileye tanıdığım babalarına yakışmayan bir tutum. Yazgülü Aldoğan tek başına bir kadındır, arkası, cemaati, klübü, şusu busu yoktur, hak hukuk da malum, sürünsün biraz zihniyetine ne çabuk geldik? Bundan sonrası hukuk mücadelesidir, siz okurlarıma o pek kızdıkları sosyal medyadan veda ediyorum. Son yazımın görüntüsüyle, Posta’da bir zamanlar Yazgülü de vardı ve o gazeteyi gazete yapanlardandı!

Yazgülü Aldoğan (@yzglldgn)'in paylaştığı bir gönderi (

)

MEDYARADAR/ÖZEL