Posta, Haydar Dümen’i okuyuculara verdiği esprili yanıtlarla andı! İşte o sorular ve cevapları…

Posta Gazetesi, uzun bir süre yazılarıyla gazetede yer alan Haydar Dümen’i, okuyuculara verdiği esprili yanıtları hatırlatarak andı.

Posta, Haydar Dümen’i okuyuculara verdiği esprili yanıtlarla andı! İşte o sorular ve cevapları… - Sayfa 1

Türk psikiyatrist ve seksoloji uzmanı, Posta gazetesi köşe yazarı Haydar Dümen, 11 Şubat’ta hayata gözlerini yumdu. 56 yıldır Türkiye’nin cinsel sorunlarıyla boğuşan Dümen, yaklaşık 17 yıldır yazılarıyla Posta’da yer alıyordu.

Posta Gazetesi, uzun bir süre yazılarıyla gazetede yer alan Haydar Dümen’i, okuyuculara verdiği esprili yanıtları hatırlatarak andı: “Cinselliği güldürürken öğreten, Dr. Haydar Dümen'i geçtiğimiz günlerde 92 yaşında kaybettik. Haydar Hocamızı, okurlarından gelen sorulara verdiği unutulmaz cevaplarıyla anıyoruz.”

127
Posta, Haydar Dümen’i okuyuculara verdiği esprili yanıtlarla andı! İşte o sorular ve cevapları… - Sayfa 2

HER YERDE ORGAZM OLUYORUM NE OLACAK BENİM HALİM?

21 yaşında kızım. Düzenli bir ilişkim yok, ilgi duyduğum birkaç kişi var. Ama onlar beni istemiyorlar. Çünkü benim orgazm sorunum var. Onların yanında, okulda, yemek yerken bile orgazmı yaşıyorum. Kendime hakim olamıyorum. Bu yüzden benden uzaklaşıyorlar. Bu hastalık mı?

227
Posta, Haydar Dümen’i okuyuculara verdiği esprili yanıtlarla andı! İşte o sorular ve cevapları… - Sayfa 3

Doyumsuz kızım, bir ayda 1 yaşıma daha girdim. 80 yılda edindiğim tecrübeye bir yenisini daha ekledim. Ya ben ki neler, neler gördüm. Ülkenin cinsel haritacıbaşısı, gençlerin bilgi, olgunların mutluluk aşısı. Ben seni bilmiyordum. Nasıl oluyor böyle orgazm? Okulda, yemekte, odada şakır şakır orgazm mı oluyorsun?

327
Posta, Haydar Dümen’i okuyuculara verdiği esprili yanıtlarla andı! İşte o sorular ve cevapları… - Sayfa 4

Herkes alkışlayıp “Bir daha bir daha” diye tempo mu tutuyor? Yemekte anan, otobüste yanında oturan adam, okulda hocan anlayınca, kızımız krizde. Acilen hastaneye mi kaldıralım yoksa bu kızı evlendirelim mi diyorlar. Ama tümümün de derdi, bulunan fedai, 6 ay içinde mum gibi erirse? 15 kocalık bir evlilik de olmayacağına göre geriye kalan tek seçenek; güzel kızım sana ciddi bir tedavi gerek.

427