Televizyon
28 Ağu 2010 15:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:34

POP STAR TERÖRİST ZANLISI ÇIKTI! VİDEO

Kanada'daki "Yetenek" yarışmasına katılan Khuram Sher isimli yarışmacı, terör zanlısı çıktı.

Kanada polisi hafta içinde terör suçları işledikleri gerekçesiyle tutuklanan üç kişinin ellerinde bomba yapım malzemeleri bulunduğu ve en az bir tanesinin Afganistan’da NATO güçlerine karşı savaşan örgütlerle bağlantılı olduğunu açıkladı. Söz konusu kişilerden bir tanesinin Kanada’nın 2008 yılında pop star yarışması Canadian Idol’a katıldığı öğrenildi.

Hiva Alizade (30) ve Misbahuddin Ahmed (26), Çarşamba günü tutuklanmış Perşembe günü ise mahkemeye çıkarılmıştı. Kanada terörle mücadele yasası kapsamında İran, Afganistan, Dubai ve Pakistan’da adı açıklanmayan kişilerle bağlantı içinde komplo kurdukları, patlayıcı malzeme bulundurdukları ve bir terör örgütü için mali kaynak yarattıkları öğrenildi.

El Kaide’nin Afganistan-Pakistan sınırındaki güçlerinin üst düzey yetkilileriyle bağlantılı olduğu iddia edilen üçüncü Kanada vatandaşı Khuram Sher de Perşembe günü tutuklanmıştı.   

POP STAR ÇIKTI

Sher’in, 2008 yılında Kanada’nın pop star yarışması Canadian Idol’ın seçmelerine katıldığı öğrenildi. Yarışmaya Afganların geleneksel giysileri şalvar pantolon ve pakul şapkasıyla çıkan Sher, jüriyi Michael Jackson’ın ünlü “moonwalk”u ve robot dansıyla ikna etmeye çalıştığı görüntüleri ortaya çıktı.

Sher’in Kanada doğumlu bir doktor olduğu ve Montreal’de bulunan McGill Üniversitesi’nden mezun olduğu belirtildi.

BOMBA ŞEMALARI

Kanada polisinden Şef Serge Therriault, düzenlediği basın toplantısında “Müfettişlerimizin Alizade, Ahmed ve Sher’in Kanada’da faaliyet gösteren bir terör örgütüne üye olduğuna inanmak için ellerinde kanıtlar var” dedi.

Polis söz konusu üç kişinin ellerinde bomba yapmak için donanım, şemalar, videolar, çizimler, talimatlar, kitaplar ve elektrikli aletler olduğunu söyledi. (hurriyet.com.tr/DIŞ HABERLER)
ETİKETLER
#kanada #terörist