Televizyon
02 Mayıs 2014 08:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:07

Ponpon kızları cezadan başkan kurtardı!

RTÜK'ün AKP'li 4 üyesi Efes'in Ponpon kızları için ceza istedi. Başkan Davut Dursun, muhalefetle birlikte oy kullanınca cezaya gerek görülmedi.

RTÜK'ün AKP kontenjanından seçilen 4 üyesi, Anadolu Efes takımının Ponpon kızlarını ekrana getiren CNN-Türk'e, ''Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel, ahlaki gelişimine zarar verdiği'' gerekçesiyle ceza istedi. Ancak RTÜK Başkanı Davut Dursun, muhalefete mensup üyelerle birlikte oy kullanınca, cezaya gerek görülmedi.

RTÜK toplantısında Anadolu Efes takımı kızlarının, 24 Şubat günü CNN-Türk'te yayınlanan programı ele alındı. RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi raporunda, Ponpon kızların ekrana büstiyer ile çıktıkları vurgulandı ve ''Stüdyodaki dans gösterisi sırasında da kameralar, dansçıların vücutlarının bazı bölümlerine odaklama yapmıştır. Bu da kadın vücudunun istismar edildiği izlenimi vermektedir'' denildi.

RTÜK bürokratları, CNN-Türk'e ceza verilmesini isterken Başkan Davut Dursun ile üyeler Süleyman Demirkan, Ali Öztunç, Esat Çıplak ve Ahmet Yıldırım, ''Anadolu Efes kızlarının yaptığı gösteri, kadın vücudunun istismarı biçiminde değerlendirilemez. Yayına ceza verilmesi, basketbol maçlarındaki bu tür gösterileri de sorun haline getirir'' diyerek, karşı çıktılar. RTÜK'ün AKP kontenjanından seçilen üyeleri Taha Yücel, Hamit Ersoy, Tahsin Fendoğlu ve Nurullah Öztürk ise karşı oy kullanıp, ceza istedi. Oy çokluğu ile cezaya gerek görülmedi.