Gündem
30 Ara 2010 11:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:55

POLİSTEN İNANILMAZ TAKTİK! OPERASYON İÇİN FİLM SETİ KURDULAR!

Polis, Ankara'nın suçla anılan iki semtindeki uyuşturucu çetesini çökertmek için bakın neler yaptı.

Narkotik film seti!

Narkotik polisi, Ankara’nın suçla anılan iki semti Çinçin ve Hıdırlıktepe'deki uyuşturucu çetesini çökertmek için inanılmaz bir yöntem kullandı.

Hürriyet gazetesinde Arda Akın imzasıyla yayımlanan haber şöyle:

Bölgeyi kuşbakışı gören tarihi Ankara Kalesi’nde, ‘Belgesel çekilecek’ kılıfı altında film seti kuruldu. Mahalleli, 3 ay boyunca emniyet amirini yönetmen, polisleri set ekibi olarak tanıdı. Sokak aralarında yüzlerce uyuşturucu satışı görüntüleyen polis, çeteyi çökertti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Bürosu dedektifleri, yaklaşık 1 yıl önce liderliğini Kadir İ.’nin yaptığı uyuşturucu çetesine yönelik takip başlattı. Polis ekipleri, kentin suçla anılan bölgelerinden Çinçin ve Hıdırlıktepe’de sokak satışı yapan çeteyi kameralarla görüntüleyerek suçu delillendirmek istedi. Ancak bölgede sivil polis araçlarının dikkat çekeceği düşünülerek, farklı bir yönteme başvuruldu.

Film seti kuruldu

Bir emniyet amiri ve 15 kişilik ekip, kendilerini Ankara’yı anlatan belgesel çekimi yapan ekip olarak tanıtıp tarihi Ankara Kalesi’ne 3 ay önce film seti kurdu. Mahalleliye ve çevredeki esnafa operasyonun başındaki emniyet amiri yönetmen, polisler ise set ekibi olarak tanıtıldı. Çinçin ve Hıdırlıktepe’yi kuşbakışı gören tarihi Ankara Kalesi’nde kurulan setin girişine, meraklıların yanaşmaması için, “Belgesel çekimi yapılıyor. Lütfen rahatsız etmeyiniz” yazıldı. Daha önceden uyuşturucu satışı yapıldığı belirlenen sokakları profesyonel kameralarla tek tek izlemeye alan polis, çetenin sokak satışıyla ilgili yüzlerce görüntü kaydetti.

Özel Harekat’la operasyon

Delil niteliğindeki görüntülerin çekilmesinin ardından polis 10 Aralık’ta şebekeye yönelik operasyon yaptı. Özel Harekât ekipleriyle Çinçin ve Hıdırlıktepe’de belirlenen adreslere baskın düzenleyen ekipler, aralarında çete lideri Kadir İ.’nin de bulunduğu 24 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 21 kilo esrar, 2 ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu satışından elde edilen yaklaşık 45 bin lira ele geçirildi. Çete üyelerinin büyük bir bölümü çekilen görüntüler karşısında susma haklarını kullandı. Adliyeye sevk edilen ve aralarında Kadir İ.’nin de bulunduğu 14 kişi tutuklandı.