Gündem
20 Ara 2019 13:37 Son Güncelleme: 21 Ara 2019 09:52

Polisler Ceren'in katili Özgür Arduç'u anlattı: 'Sakladığı bıçağı polis memurunun kalbine sapladı'

Ceren Özdemir'i katleden Özgür Arduç hakkında polislere yönelik öldürme girişimi için hazırlanan ikinci iddianamenin detayları ortaya çıktı.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir'i katleden Özgür Arduç hakkında polislere yönelik öldürme girişimi için hazırlanan ikinci iddianamenin detayları ortaya çıktı.İddianamede Arduç’u yakalayan ve arabada bıçaklı saldırısına maruz kalan Zeki Çelik ve Haydar Değerli adlı iki polisin ayrıntılı ifadeleri yer aldı.

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, o gün 45-42 kodlu ekip aracında yaşananlar şöyle:

"320. Sokak girişinde vatandaşlar da polisin yakalamaya çalıştığı katile saldırdı. Arduç’u linçten kurtarmak isteyen polis, üzerini arayamadan ekip aracına bindirdi. Polisler, şüpheliyle birlikte Emniyet’e doğru yola çıktı. Olay yerine gelen 45-22 kodlu ikinci ekip de Arduç’un bulunduğu aracı takip etti.

Mevlana Kavşağı’na geldikleri sırada polisin kelepçe takmak istediği Arduç, sakladığı bıçağı polis memuru Zeki Çelik’in kalbine sapladı. Şoför koltuğundaki polis, arkaya geçip Arduç’la boğuştu. 45-22 kodlu ikinci ekibin yardıma gelmesiyle Arduç kelepçelendi."

NE OLMUŞTU?
Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, Özgür Arduç isimli erkek tarafından bıçaklanarak katledilmiş, katil Özgür Arduç, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

İlk ifadesinde Ceren'i yaklaşık 4 kilometre takip ettiğini anlatan Arduç, "Ceren'i farklı noktalarda öldürmek istedim. Ama birisinde yaşlı bir adam çıktı karşıma öldüremedim. Kız az daha beni fark ediyordu. Ben hemen büfeye daldım. 'Hapisteyken mutlaka birilerini öldürmeliyim' diye kafamda tasarladım. Cinayetten sonra inşaatta sabahladım. Sabah kendime yeni avlar aradım ama fırsat bulamadım." demişti.

Arduç, nöbetçi mahkeme tarafından, “canavarca hisle adam öldürmek ve iki polisi yaralamak” suçlarından tutuklanmıştı. Arduç, geniş çaplı güvenlik önlemi eşliğinde cezaevine sevk edilmişti.