Televizyon
15 Tem 2015 16:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:44

Polisin bastığı televizyon kapatıldı!

Televizyon kanalının kapıları polis baskınının ardından mühürlendi.

Tunus'ta Zeytune televizyon kanalının polis baskınının ardından mühürlenerek kapatıldığı bildirildi.

Zeytune kanalı ortaklarından Sami Seed, "Kanalın merkezine baskın yapan polis kanal çalışanlarını dışarı çıkararak mekanı mühürledi" dedi.

"Baskını yapan polis gücünün elinde kanalın kapatılmasına dair herhangi bir resmi kararın olmadığını" belirten Seed benzeri sorunları yaşayan diğer kanallara aynı şeyin yapılmadığını vurguladı.

"Zeytune kanalının sosyal, siyasi ve islami içerikli bir kanal olduğunu" ifade eden Seed, "Kapatma konusunun ardındaki gerçek nedenin ülkenin gerçek gündemini dile getirmesi olduğunu" söyledi.

Seed ülkede olağanüstü hal kararı verilmesinin ardından ilk kez basına yönelik bu şekilde bir uygulamanın gerçekleştiğine dikkati çekti.

Yönetimin bu türden davranışının özgür basını susturma hedefli olduğunu iddia eden Seed, kanal çalışanlarından kimsenin gözaltına alınmadığını belirtti.

Tunus'ta geçtiğimiz 18 Mart'ta Bardo Müzesi'ne, 26 Haziran'da da Susa kenti sahilinde turistlere yönelik düzenlenen terörist saldırılarda çoğu turist, toplam 63 kişi hayatını kaybetmişti.

Olayların akabinde terörle mücadele kapsamında güvenlik konularını birinci gündemine alan Tunus yönetimi Susa saldırısı ardından ülkede bir aylık olağanüstü hal ilan etmişti.