Gündem
14 Ara 2014 13:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:59

Polis Zaman Gazetesi'nde! Ekrem Dumanlı gözaltına alındı!

Polis 6 saat sonra tekrar Zaman Gazetesi'nin Yenibosna'daki binasına geldi.

Cemaatin medya ayağında operasyon düzenleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler Zaman Gazetesi'ne gelerek Ekrem Dumanlı'yı gözaltına aldı.

Kameraların canlı canlı kaydettiği gözaltı işlemi sırasında Ekrem Dumanlı'nın yanından Milletvekili Hakan Şükür ve kalabalık bir ekip vardı. 

Polisler Ekrem Dumanlı'yı bu basın toplantısından yaklaşık 1 saat sonra ikinci kez gözaltına almaya geldi. Binaya giren polislere cemaat mensupları protesto etti ve zorluk çıkardı. Polisler içeriye güçlükle girdi ve Dumanlı'nın katına çıktılar.

DUMANLI YATIŞTIRDI

Ekrem Dumanlı gözaltı tebliğini alıp okudu ve cebine koydu. O anlar gerilim yaşanınca Ekrem Dumanlı etrafındakilerin reaksiyonlarını yatıştırdı. Samanyolu TV'nin gözaltına alınmayı canlı verdiği anlarda Dumanlı,  'Suçu olanlar korksun biz korkmuyoruz! Hadi buyrun gidelim arkadaşlar" diyerek polislerle birlikte odasından çıktı.

"Ben bu zulme boyun eğmem, boyun eğeni de hiç hoş görmem" diyen Ekrem Dumanlı, Cemaate yönelik operasyonda direniş bayrağını sallayan isim oldu.

Oktay Ekşi'nin de katılımıyla destek verdiği basın toplantısında Ekrem Dumanlı, "Polis kardeşlerim amirlerim lütfen gelin bekliyorum. Çayımız burda hazır gelin. Suçu olanlar tir tir titresin. Bana soruyorlar nasıl bu kadar cesur konuşuyorsun. Borcu olmayan, suçu olmayan adam cesur olur" dedi.