Gündem
04 Oca 2017 10:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:20

Polis, sosyal medya için özel ekip kurdu!

Reina Katliamı’nın ardından sosyal medyada katliamı övenlerin tespiti için 10 kişilik özel ekip kuruldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'da gece kulübünde 39 kişinin öldürüldüğü katliamın ardından sosyal medyadaki paylaşımlar üzerine ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçlarından resen soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Odabaşı'nın talimatıyla internetteki suça konu paylaşımların tespiti amacıyla 5'i Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde, 5'i de Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görev yapanlar arasından 10 kişilik ekip oluşturuldu. Ekip, saldırıyı öven ya da saldırı nedeniyle devlet organlarını aşağılayan paylaşımları belirlemek üzere internet taramasına başladı.

Bir kısmı sahte isim veya takma adlarla oluşturulan hesaplardan yapılan paylaşımlarla ilgili şüphelileri bulmak için Twitter ve Facebook'un Türkiye'deki avukatlarıyla temas kurulacak, ayrıca açık kaynak taraması yapılacak.

Başsavcılık yetkilileri, katliamı öven veya bununla bağlantılı olarak devleti aşağılayan 2 binin üzerinde paylaşım bulunduğunu tahmin ettiklerini bildirdi.