Gündem
25 Mar 2024 14:07 Son Güncelleme: 25 Mar 2024 14:10

Polis merkezinde feci dayak! Valilik soruşturma başlattı

Hakkâri'de amatör maçta çıkan kavga karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan Yalçın Kaval, götürüldüğü polis merkezinde feci şekilde dövüldü. Yalçın aldığı sağlık raporunun ardından polislerden şikayetçi olurken Hakkâri Valiliği de olayla ilgili soruşturma başlattı.

Aşağı Merzan Mahallesi'ndeki stadyumda dün Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Hakkari Zap Spor ile Mazıdağı Fosfat Spor arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısının bitiminde futbolcular seyirciler tartıştı. Bu sırada bazı seyirciler sahaya girince arbede yaşandı.

Karşılaşmayı kızı ile birlikte izleyen 3 çocuk babası Yalçın Kaval, iftar sonrası olaylara karıştığı gerekçesiyle polis tarafından evinde gözaltına alındı.

Atatürk Polis Merkezi’nde ifadesi alanın Kaval,  burada çok sayıda polis tarafından feci şekilde dövüldü. 

Kaval, avukatının girişimi üzerine Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürülerek, darp raporu aldı. Kaval, polislerden şikayetçi oldu. 

Polis şiddeti üzerine savcılık tarafından ikinci kez ifadesi alınan Kaval, rızasıyla ifadeye gitmesine rağmen darp edildiğini, hakaret ve tehditlere maruz kaldığını aktardı. 

"ODAYA GİRER GİRMEZ VURMAYA BAŞLADILAR"
Kaval,  "Saat 20.30-21.00 saatleri arasında sivil giyimli polis memurlar Berçelan Mahallesi'ndeki ikametime geldiler. Bana karakola kadar gelmemi, ifademin alınacağını söylediler. Gelen polis memurlarının aracına bindim. Önce Hakkari Devlet Hastanesine gittim, burada darp raporum alındı. Akabinde ifade için Atatürk Polis Merkezine getirildim. Burada bulunan avukat görüşme odasında yaklaşık bir saat kadar bekledim. Daha sonra kısa saçlı, esmer, daha önceden tanıdığım fakat ismini hatırlamadığım sivil giyimli bir görevli beni avukat görüşme odasından alarak başka bir odaya götürdü. Daha sonra sivil giyimli polisler odaya girdiler. E.A. isimli polis memuru, sivil polislerden sorumlu bir amir ile tanımadığım sivil giyimli birkaç şahıs daha odaya girdi. Bu şahıslar odaya girer girmez bana vurmaya başladılar. Bu şahıslar beni yere yatırıp, ters kelepçe yaptılar. Kelepçeden sonra tekrar vurdular" sözleriyle yaşananları anlattı. 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Hakkari Valiliği de konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

“Hakkari Zap Spor ile Mazıdağ Spor kulübü maçındaki olayların ardından savcılık talimatı ile ifadeye çağrılan Yalçın Kaval'ın karakolda darbedildiği iddiası üzerine Valiliğimizce ivedi olarak soruşturma başlatılmıştır. Olay tüm yönleri ile incelenecek olup, soruşturma sonucuna göre ilgililer hakkında yasal işlemler eksiksiz olarak uygulanacaktır. Kamuoyuna duyurulur