Gündem
28 Eki 2015 08:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:08

Polis, İpek Medya binasına cop ve biber gazıyla kapıları kırarak girdi!

Mecidiyeköy'deki İpek Medya binası önünde bekleyen gruba polis müdahale etti. Atanan kayyum heyeti polis yardımıyla içeri girdi.

Mecidiyeköy'de İpek Medya binası önünde bekleyen gruba polis, saat 07.00 sıralarında müdahale etti. Polisin yardımıyla içeri giren kayyumlar toplantı odasına girdi.

Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasını protesto eden vatandaşların Mecidiyeköy'de bulunan bina önündeki bekleyişi gece saatlerinde de devam etti.

CHP'Lİ TANAL VE  EREN ERDEM ORADAYDI
Bekleyiş sürerken, İpek Medya binası önüne sabaha karşı saat 04.45 sıralarında otobüslerle çevik kuvvet polisleri ve 2 TOMA geldi. Polislerin geldiği haberini alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da bina önüne gelerek basın açıklaması yaptı.

Sabahın erken saatlerinde İpek Medya Grubu önüne gelen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Eren Erdem polis araçlarıyla yapılan nabız yoklama girişimine tepki gösterdi. Tanal, "Sabah 04:30'da aranıyorum. Emniyet mensupları TOMA'larla televizyona gelmiş. Ülkenin geldiği hale bakar mısınız. Bu TOMA'lar gitsinler Güneydoğu'da sınırlarımızı korusunlar. Terör örgütleri cirit atıyor. Sınırlarımız kevgir gibi gelmiş televizyon basıyorlar. Buna da ben görev yaptım diyorlar" dedi.

Bunun üzerine yaklaşık 50 kişilik grup ellerindeki döviz ve pankartla bina kapısı önünden geçen TOMA ve Çevik Kuvvet otobüslerini alkış ve ıslıklarla protesto etti.

POLİS ZİNCİRLİ KAPIYI KESEREK İÇERİ GİRDİ
Saat 07:00 sıralarında ise polisin müdahalesi başladı. Yaşanan arbede sonrası polis ekipleri içeri girdi. Güvenlik güçleri zincirlenmiş kapıyı hidrolik makasla keserek açabildi.

5 GÖZALTI
Sabah erken saatlerde binanın önüne gelen Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet ekipleri, kayyum heyetinin içeri girişini engellemeye çalışan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Grupla polis arasında yaşanan arbede sırasında 5 kişi gözaltına alındı.

Müdahale sırasında Bugün TV'nin yayınları kısa bir süre kesildi. Gazeteci Kamil Maman'ın gözaltına alındığı belirtiliyor. Kapının açılmasından sonra atanan kayyumlar içeri girdi