Gündem
15 Nis 2011 15:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:14

POLİS BASKININI KENDİSİ Mİ DÜZENLEDİ? MAVİOĞLU NELER SÖYLEDİ?

Mavioğlu "kara propaganda" diye nitelendirdiği bu iddalara karşı kendisini savunur duruma düşmek istemediği için yanıt vermedi ama ...

Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu, Ahmet Şık'ın kitap taslağının kendisindeki nüshasının alınmasıyla ilgili operasyonu anlattığı bir yazısında "bir deliye senaryo yazdırsanız bile bu kadar saçmasını yazamayacağı için akli bir neden bulamadım doğrusu olan bitene dair" diyordu.

Operasyonun üzerinden üç hafta geçtikten sonra Ertuğrul Mavioğlu'nun Radikal'e polis baskınını kendisi yaptırdığı, hem de bilgisayarındaki kitap nüshasını kendisi sildiği iddiaları gündeme geldi.

BirGün gazetesinden Ümit Alan, Yeni Şafak, Bugün ve Zaman gazetelerinde dile getirilen iddialar için Ertuğrul Mavioğlu'yla görüştü. Mavioğlu "kara propaganda" diye nitelendirdiği bu iddalara karşı kendisini savunur duruma düşmek istemediği için yanıt vermedi ama o gün yaşananları bir kez daha tüm açıklığıyla anlattı.

MAVİOĞLU TUZAK KURDU İDDİASI

Konuyla ilgili ilk haber Yeni Şafak'ta "Cumhuriyet tuzağı tutmadı" başlığıyla çıkıyordu. Haberde Mavioğlu'nun polisleri Radikal gazetesine çekerek olaya baskın süsü verdiği ima ediliyordu. Oysa Ertuğrul Mavioğlu gazetedeyken telefonu çalmış, polis kendisine tebligat yapmak istediklerini ve nerede olduğunu sormuş, gazetede olduğunu söyleyince polis de oraya gelmişti. Bu konuşmada ev bahsi kesinlikle açılmamıştı. Mavioğlu konumunu bildirmiş, polis de gelmişti.

MAVİOĞLU SİLDİ VURGULARI

Yeni Şafak'ın ilgili haberinde Mavioğlu'nun kitap taslağını kendisinin gösterip, kendisinin sildiğine ilişkin ifadeler de vardı. Bence tam bu noktada okuyucunun zekâsıyla dalga geçiliyordu. Çünkü polisin elindeki tebligat açıkça "mahkeme kararına rağmen vermeyen veya vermek istemeyenlerin örgüte yardım suçu" işlemiş olacaklarını söylüyordu.

Yeni Şafak'ın ardından konuyu ele alan Bugün gazetesi, Şık'ın kitabını "Mavioğlu kendisi sildi" propagandasına devam ediyordu. Habere göre ortada hiçbir şey yokken Mavioğlu nasıl olduysa Ahmet Şık'ın kitap taslağını silivermişti.

HABER GÜN GEÇTİKÇE GELİŞTİRİLDİ

Bugün gazetesi, kitabı Mavioğlu'nun kendisi sildi haberinden sonra bir de "Radikal Baskını Fos çıktı" haberi yapıyor ve polis tutanağını internet sitesinde yayınlıyordu.

Polis tutanağında tuhaf bir durum yoktu, polis, Mavioğlu'na sizde hiçbir nüshası kalmayacak tebligatını yapmış ve kopyayı sildirmişti. Ama haber zaten "Mavioğlu polisi bilinçli bir şekilde Radikal gazetesine yönlendirerek baskın görüntüsü oluşturmaya çalıştı" gibi saçma bir ifadeyle başladığı için boşlukları hayal gücüyle doldurmaya çalışıyordu.

TEK BİR AÇIKLAMASI VAR

Olayın üzerinden epey geçtikten sonra böyle bir kara propaganda yapmanın tek bir açıklaması var. İçeride bir değerlendirme yapıldı, özellikle gazeteye baskın yapmanın ne kadar yanlış olduğu anlaşıldı ve şimdi polisi aklamak için Mavioğlu'nu karalama operasyonu başladı.

Yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.