Televizyon
03 Nis 2015 11:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:10

Polat pide Acun pizza siparişlerini patlattı!

Akşam menülerini televizyonda yayınlanan programlar belirliyor.

Türkiye televizyonları 'Ben sadece belgesel izliyorum' diyenin bile aklını çelen onlarca yapıma imza atıyor. Karakterler fenomene, hikayeler efsanelere dönüşüyor. Yemeksepeti ekibi, akşam yemeğine denk gelen bu dram, aksiyon ve gerilim dolu saatlerde hangi dizi ya da programa hangi yemeğin eşlik ettiğini merak etti ve tüm Türkiye'den 3,4 milyonu aşkın kullanıcısının siparişleri inceledi.

Yemeksepeti verilerine göre, 20.00 - 23.00 arasında saat başına verilen ortalama sipariş sayısı, günün geri kalanına göre 2 kat daha yüksek.

Keriman yemek yiyor, Türkiye'nin iştahı açılıyor

Pazartesi akşamının lideri 'Paramparça'da bir yanda Gülseren ile Cihan'ın tutkulu aşk hikayesi, bir yanda Keriman'ın bitmeyen iştahıyla yemek yemesi… 'Karadayı' ve 'Survivor' da eklenince pazartesi akşamları televizyon karşısında tansiyon iyice yükseliyor. İzleyiciler aşk, tutku ve hırs dolu bu saatlerde en azından sofrada sakinlik istiyor ve anne şefkati ararcasına ev yemeklerini en çok sipariş edilenlerin ilk sırasına taşıyor.

'Survivor'da pizza ödülü verdiler, pizza siparişi patladı

Salı, cumartesi ve pazar günleri televizyonun birincilik tahtına 'Survivor All Star' oturuyor. Özellikle yemek ödülü verilen günlerde Yemeksepeti kullanıcıları da siparişleri artırıyor. Örneğin 7 Mart Cumartesi günü 'Survivor'da ünlüler takımı pizza ödülü kazandığında, Yemeksepeti'nde pizza siparişleri önceki Cumartesi'ye göre yüzde 29 arttı. 16 Mart Pazartesi günü de kazanan 'Survivor' ekibi hamburger yerken hamburger siparişlerinin yüzde 19 arttığı görüldü.

Çarşamba günü zaping yapmaktan yorulan bünyeye enerji takviyesi

Çarşamba günleri dizilerin büyük çekişme günü. 'Güzel Köylü', 'Poyraz Karayel', 'Yılanların Öcü' ve 'Diriliş Ertuğrul' zirve için yarışırken, kullanıcılar da zaping yapmaktan yorulan bünyeye enerji takviyesi yapıyor. İlk 3'e girenler sürekli değişse de, yemek siparişi değişmiyor: çarşamba akşamları en çok kebap ve et yemekleri sipariş ediliyor.

'Kurtlar Vadisi'nde zaman pideye doğru ilerler!

Perşembe günleri ile özdeşleşen 'Kurtlar Vadisi' yıllardır 'ağırlığını' koruyor. Son dönemde Avrupa ligi maçlarına geçici olarak koltuğunu devrettiyse de, halen Perşembe gününü en çok izleneni olmayı sürdürüyor. Biraz politika, biraz mafya, biraz kurgu, biraz gerçek derken 'Kurtlar Vadisi' izleyiciye 'delikanlı' yemekleri yediriyor. Vadi'nin takipçileri perşembe akşamlarında çorba ve pide ile doyuyor.