Gündem
12 Tem 2012 12:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:54

POLAT ALEMDAR VE KIVANÇ TATLITUĞ'A ÖFKE YAĞIYOR!

Orta Doğu'da izlenme rekorları kıran Türk dizilerine eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Al Arabiya televizyonu, Yemenli bir adamın, “Kurtlar Vadisi”ni izledikten sonra beş kişiyi öldürdüğünü ileri sürerken, Yemenli kadınların ise, eşlerinden dizilerdeki karakterler kadar romantik olmadıkları için şikayet ettiklerini, baş rol oyuncuları gibi şık olmadıkları için de boşanmak istediklerini savundu.

Al Arabiya televizyonu, 31 yaşındaki Yemenli Muhammet al-Ali al Azab’ın, Türk dizisi “Kurtlar Vadisi”ni izledikten sonra aralarında bir kadının da bulunduğu beş kişiyi öldürdüğünü belirterek, Türk dizilerinin Yemen’de birçok aile problemine neden olduğunu savundu. Özellikle romantik Türk dizilerinin senaryolarının, muhafazakar Yemen toplumunda sıradışı olduğu ifade edilen haberde, bu dizilerin, iddialara göre Türk dizilerinin boşanma davalarını arttırdığı ileri sürüldü.

“DİZİ KARAKTERLERİ GİBİ ŞIK OLMAMAK BOŞANMA NEDENİ”

Al Arabiya, kadınları, eşlerinden dizilerdeki karakterler kadar romantik olmadıkları için şikayet ettiklerini ve özellikle “Gümüş” dizisinin bu etkiyi yarattığını iddia ederek, “Cinayete neden olan Kurtlar Vadisi dizisi aynı zamanda bir aile krizine de neden oldu. Bir ay önce 20 yaşındaki bir kadın, dizilerdeki baş rol oyuncuları gibi şık olmadığı ve kot pantalon giymediği için eşinden boşanmak istediğine dikkat çekti. Haberde ayrıca, bir cami imamının, “Türkiye’nin, birçok açıdan arap dünyasına yakın olduğu için Arapların, batıdan çok güçlü bir biçimde etkilenen ve bu nedenle gençlerin etik değerlerinin zarar gördüğü Türk geleneklerinden farkında olmadan etkilendiği” iddialarına yer verildi