Reklam PR
17 Oca 2013 12:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:38

POLAT ALEMDAR SPONSOR FİRMASINI KURTARAMADI!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği kat yüksekliği sınırını yarıya indirmesi iflas davalarını patlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediyeleri için verdiği kat yüksekliği sınırını yarıya indirmesi Esenyurt ve Başakşehir'deki iflas davalarını patlattı.

Zorda olan firmalardan biri de Esenyurt'ta Ukra City'yi maketten satışa çıkaran ve Kurtlar Vadisi (Pusu) dizisine sponsorluğuyla adını duyuran Ukra İnşaat. İmar durumu değişikliği bu şirketi de olumsuz etkiledi. Konutlarını zamanında teslim alamayan müşterilere karşı şirket, mahkemeden 28 Aralık 2012 tarihinde iflas erteleme kararı aldı.

Edinilen bilgiye göre önceki gün (15 Ocak 2013) mahkemeden müşteriler lehine yeni bir karar geldi ve 'iflas erteleme' hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bu davanın duruşması 28 Şubat 2013'te görülecek. Esenyurt'ta imar probleminden dolayı sıkıntı yaşayan firma, Ispartakule'deki yeni projesi Ukra Hayat'ta da beklediği satış rakamına ulaşamadı.

Esenyurt'taki müşterilerin başlattığı hukuki süreç, Ukra Ispartakule projesinden daire alacakları da olumsuz etkiledi. Ispartakule'de satışların düşük kalmasının firmayı zora soktuğu kaydediliyor. Şimdi Ukra'nın en büyük umudu Esenyurt'ta imar probleminin çözülmesi ve buradaki işlerini bitirip teslim ederek kendini düze çıkarabilmesi.

Bol reklamlı konut projesi yapıp sonra piyasadan çekilen, müşterilerin iflasını istediği bir başka şirket ise KC Yapı. Son olarak KC Yapı'nın kendi arsalarındaki konutları teslim edemediği gibi TOKİ'yi de 60 milyon lira zarara uğrattığı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Meclis komisyonundaki açıklamalarıyla teyit edilmişti. Bu şirketin mağdur ettiği müşteriler, KC Yapı'nın eski ortaklarının yeni kurduğu şirketlerin 'kendi paralarıyla' kurulduğunu ve başka isim altında iş yaptığını iddia ediyor.