Gündem
20 Tem 2016 14:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:24

"Pokemon Go" oyunu yasaklanacak!

Endonezya'da polis ve ordu mensuplarına, akıllı telefonlarla internet üzerinden oynanan "Pokemon Go" yasaklanacak.

Antaranews haber sitesine göre, Ulusal Güvenlik Güçlerinin sözcüsü  Orgeneral Boy Rafli Ama, Endonezya'da henüz resmen piyasaya sürülmeyen ancak  şimdiden popüler hale gelen Pokemon Go oyunu için "Bu oyunu emniyet teşkilatı  çalışanları için yasakladık. Polislerimizin oyuna bağımlı hale gelerek çalışma  disiplininden kopmalarını istemiyoruz." açıklamasını yaptı.

Amar, polisin görevinin halkın güvenliğini sağlamak olduğunu ve  Pokemon Go oyununun, devlet güvenliği açısından riskli bulunduğunu vurgulayarak,  "Bu oyunla gerçek harita, lokasyon ve kamera kullanılıyor. Devlet sırları ve  güvenliğini ilgilendiren bilgiler kötü ellere geçerse bu ülke güvenliği açısından  iyi olmaz." diye konuştu.

Orgeneral Amar, oyunun orduda yasaklanmasının gündemde olduğunu,  vatandaşların da ordu ve polis noktalarına yakın yerlerde oyunu oynamamaları için  yasaklamalar getirileceğini sözlerine ekledi.

Endonezya'da geçen hafta Fransız bir turist, Pokemon Go oyunu oynarken  askeri alana girince göz altına alınmıştı.

Pokemon Go, artırılmış gerçeklik teknolojisi kullanılarak iOS ve  Android cihazlar için geliştirilen ve gerçek dünya üzerinde fiziksel olarak  oynanan konum tabanlı bir mobil oyun. Nintendo, Niantic (Google) ve The Pokemon  Company tarafından geliştirilen oyun, 6 Temmuz 2016'da birkaç ülkede ücretsiz  olarak kullanıma sunuldu.

Çizgi filmin orijinalinde olduğu gibi oyununda da pokemon  karakterlerini yakalama, eğitme, takas etme ve karşılıklı savaştırma gibi  görevler bulunuyor.