Politika
24 Oca 2023 14:52 Son Güncelleme: 24 Oca 2023 14:57

PMD’den Bahçeli’ye soru soran gazeteciye destek, MHP’lilere tepki

MHP lideri Devlet Bahçeli, kendisine Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soru soran gazeteciye, "İşine bak, işine" dedi. Parlamento Muhabirleri Derneği gazeteci tartaklayan MHP’lilere tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis'teki grup toplantısı çıkışında gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soru sordu. Bahçeli'ye eşlik eden Meclis’teki Özel Kalem Müdürü Fikret Hayali gazeteciyi elindeki mikrofonlarla birlikte iterken Bahçeli de gazeteciye "İşine bak, işine" dedi.

Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) Yönetim Kurulu Meclis çatısı altında yaşananların ardından açıklama yaptı.

Katledilişinin 30. yıl dönümü olan Uğur Mumcu’nun “İnsanlar sadece konuştukları şeylerden değil sustukları şeylerden de sorumludurlar” dediğini hatırlatan PMD, “Gazetecilerin görevi susmak değil konuşmak ve yazmaktır. En temel işleri de soru sormaktır” ifadelerini kaydetti.

‘KINIYORUZ’

Bugün MHP grup toplantısı çıkışında, geçtiğimiz haftalarda da İyi Parti ve CHP grup toplantılarında, gazetecilerin liderlere soru sorma girişimlerinin hoyratça hatta fiziki müdahaleye varacak kadar ileri gidip, engelleme girişimleri dikkat çekmektedir” diyen PMD’nin açıklaması şöyle sürdü:

“İşlerini yaptıkları sırada gazeteci arkadaşlarımıza, liderlerin çevresinde bulunan görevlilerin orantısız güç kullanarak müdahalede bulunması kabul edilemez. Genel başkanların da iradesi dışında, soru beğenmek ya da beğenmemek, hangi sorunun sorulacağına ya da sorulmayacağına karar vermek, bu görevlilerin işi değildir. Çalıştıkları kurumların kimliği, duruşu ne olursa olsun, gazeteci arkadaşlarımıza yönelik şiddete varan müdahaleleri kınıyor ve reddediyoruz.”