Güncel
13 Tem 2020 12:33 Son Güncelleme: 13 Tem 2020 12:33

Plastik cerrahide İngiltere’deki ünlülerin tercihi Türkiye

Sağlık turizminde dünyadaki konumunu her geçen gün sağlamlaştıran Türkiye yabancı hastaların estetik operasyonlar için ilk tercih ettiği ülkelerin başında geliyor.

Türkiye ulaşım ağları bakımında da sağlık turizmi için en elverişli ülkelerin başında yer alıyor. Birçok ülkeden Türkiye’ye ortalama 4 saatlik uçuş sonrası kolayca ulaşmak mümkün. Türkiye konum itibarıyla dünya çapında yaklaşık 1,5 milyar kişinin rahatlıkla ulaşabileceği bir noktada bulunuyor. Avrupa, Balkan ülkeleri, Ortadoğu ülkeleri ve Avrasya ülkelerinden binlerce hastanın estetik operasyon ve diğer hastalıkların tedavisinde tercihi Türkiye oluyor.

Türkiye’de sağlık turizminin gelişmesinde hizmet kalitesi ve coğrafi konumun yanında kültürel değerleri ve iklimi de önemli rol oynuyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2019’un ilk yarısında Türkiye’ye sağlık ve tıbbi amaçlarla gelen yabancıların sayısı 2018’in aynı dönemine göre yüzde 32 artarak 364 bin kişiye ulaştı. 2019’un ilk yarısında Türkiye’ye Avrupa ülkelerinden sağlık turizmi için gelenlerin sayısında ciddi bir artış oldu. Türkiye’ye gelen İngilizlerin sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 123 artarak 30 bin 460 kişiye ulaştı. Türkiye’ye sağlık turizmi kapsamında gelecek olan hasta sayısının önümüzdeki yıllarda daha fazla artması ve Türkiye’nin sağlık turizminde dünyada en çok tercih edilen ülkelerden biri olması bekleniyor.

İngiliz ünlüler estetik için Türkiye’yi tercih ediyor

Türkiye’ye estetik operasyon için en çok hastanın geldiği ülkelerden biri olan İngiltere’den her yıl binlerce hasta Türkiye’deki sağlık hizmeti kalitesinden ekonomik bir şekilde yararlanmak için Türkiye’yi seçiyor. Türkiye’nin jeopolitik konumu İngiliz vatandaşlarının yanı sıra İngiliz ünlülerin de dikkatlerini çekiyor. İngiltere'deki sağlık sisteminde yaşanan aksamalar ve tedavi maliyetlerinin yüksek olması Türkiye’yi İngiliz hastaların gözünde daha cazip bir sağlık turizmi merkezi haline getiriyor. Estetik operasyon için Türkiye’yi tercih eden ünlü İngilizler arasında Katie Price, Simon Searles, Paigey Cakey, Lauran Goodger gibi isimler yer alıyor.

Paigey Cakey: Ünlü Rap şarkıcısı ve oyuncusu Paigey Cakey, saç ekimi ve yağ aldırma operasyonu için Türkiye’nin öncü sağlık turizmi şirketi Longevita’yı seçti.  Türkiye’yi 2 defa ziyaret eden ünlü isim ilk gelişinde saç ekimi, ikinci gelişinde yağ aldırma operasyonu sonrasında ülkesine döndü. Paigey Cakey kendisi gibi ünlü birkaç İngiliz hastayı daha Longevita’ya getirdi ve memnun kaldı. YouTube videosunu izleyebilirsiniz.

Lauran Goodger: 31 yaşındaki İngiliz televizyon ünlüsü Lauren Goodger, Türkiye’ye gelerek bir dizi estetik operasyon geçiren isimler arasında yer alıyor. Bunların arasında yağ aldırma, Brezilya kalçası başta olmak üzere yüz hattında da yaptırdığı düzeltmeler gibi birtakım estetik operasyonlar yaptırdığı tahmin ediliyor.

Simon Searles: İngiltere’nin en çok izlenen reality show programı  Love Island’in starı Simon Searles da estetik operasyon için Longevita’yi secen ünlülerden. Kendisi Türkiye’ye FUE saç ekimi operasyonu olmak için geldi. Ön hat sıkılaştırma işlem yaptıran Simon, memnuniyetini video’da belirtmektedir.

Katie Price: Estetikli ünlüler dendiğinde ilk akla gelen ve bir dizi operasyon geçirmek için Türkiye’ye gelen dünyaca ünlü şarkıcı Katie Price, 5 farklı bölgesini yaptırdı. 40 yaşındaki İngiliz şarkıcı, yüz kaldırma, göz kapağı, kaş uygulaması, karın toparlatma ve Brezilya kalçası operasyonları geçirdi. Katie aynı zamanda dişlerine porselen kaplama da yaptırdı.

Bugüne kadar birçok ünlü ismi Türkiye’de tedaviye getiren sağlık turizmi şirketi Longevita Ağız ve Diş Sağlığı Kategori Müdürü Pınar Bilkin “İngiltere’nin sağlık turizmde güvenini kazanan Türkiye gün geçtikçe daha fazla İngiliz ünlüyü ağırlayacak gibi görünüyor” sözleriyle Türkiye’nin sağlık turizmi taleplerinde İngilizlerin ilk tercihi olmayı sürdüreceğini ifade etti.