Medya
11 Eyl 2011 10:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:47

PKK'NIN YENİ HEDEFİ NE? TARAF YAZARINDAN GÜNDEMİ DEĞİŞTİRECEK İDDİA!

Duran Kalkan önümüzdeki süreçte yapmak istediklerini çok iyi anlatmış. Tercümeye bile gerek yok...

Taraf gazetesindeki köşesinde yaptığı isabetli analizler ile tanınan emniyet kökenli yazar Emre Uslu, PKK’nın önümüzdeki dönem eğitim kurumları ve sağlık merkezlerine saldırabileceğini iddia etti. Uslu, PKK’nın yöneticilerinden Duran Kalkan’ın "Savaşla birlikte etkili olduğumuz yerde mevcut eğitimi durduracağız, kendi eğitimimizi kuracağız" sözlerini anımsattı.

Emre Uslu, Taraf’taki "PKK eğitim kurumlarına saldıracak.." başlığıyla yayımlanan yazısında bakın neler dedi...

İşte Uslu’nun o yazısı...

PKK’nın büyük ölümlerle sonuçlanan askere yönelik saldırılarının hemen öncesinde o saldırıların yapıldığı bölgelerde güvenlik birimlerinin dikkatini başka yöne çekecek eylemler yaptığı görülüyor. Polis merkezlerine yapılan eylemleri bu çerçeveden de incelemek gerekiyor. Güvenlik birimlerinin küçük saldırılarla meşgul tutulduğu görülüyor.

Özellikle önümüzdeki hafta eğitimin yeniden başladığı düşünülürse PKK’nın önümüzdeki dönemde eğitim kurumlarını hedef alacağını söylemek yanlış olmaz. Yine sağlık birimlerine yönelik eylemler yapılacaktır.

PKK’nın son dönemlerde, araç kaçırarak, kiralayarak şehir merkezlerindeki Emniyet birimlerine yaklaşıp saldırı düzenledikten sonra kaçmalarının amacı, kapsamı, çerçevesi tam olarak tartışılmış ve anlaşılmış değil. PKK gibi yıllardır dağlarda bulunan militanlara sahip bir örgüt küçük ilçe merkezlerindeki Emniyet birimlerine çok da etkili sonuç alamayan eylemleri neden yapar? Kırsalda asker tuzaklayarak daha fazla ölümlere sebep olurken neden son dönemlerde ilçe merkezlerine yöneldi? Bu soruların cevabı henüz tartışılmıyor.
Bu çerçevede KCK yapıs içinde "anadilde eğitim yapmak üzere" özellikle güvenlik bakımından zayıf olan köyler ve ilçelerde PKK’nın okullara müdahale edip Kürtçe eğitim yaptırmak için mevcut eğitim düzenini sabote edeceğini söylemek kehanet olmaz.

Duran Kalkan bu stratejiyi açıkça anlatıyor: "Savaşla birlikte etkili olduğumuz yerde mevcut eğitimi durduracağız, kendi eğitimimizi kuracağız. Yani artık ’devlet bize anadilde eğitim hakkı versin’ demeyeceğiz. Biz gücümüzün yettiği yerde devletin eğitimini durduracağız, kendimiz kendi eğitimimizi nasıl bir dilde, nasıl bir programda yapmak istiyorsak yapacağız. Eğitimin bir bölümünü devlet yapabilir, bir bölümünü KCK yapabilir. Bir yerde yüzde otuz KCK yapar, yüzde yetmiş devlet yapar. Bir yerde eğitimi yüzde atmış KCK yapar, yüzde kırk devlet yapar. Bir yerde yüzde seksen, doksan eğitimi KCK yapar, yüzde on devlete kalır."

Duran Kalkan önümüzdeki süreçte yapmak istediklerini çok iyi anlatmış.
Tercümeye bile gerek yok...