Gündem
06 Nis 2011 08:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:12

PKK'NIN TEHDİT ETTİĞİ İKİ YAZARA POLİS KORUMASI!

Öcalan'ın Taraf yazarı Emre Uslu ve öğretim üyesi Önder Aytaç'a yönelik sözleri, polisi alarma geçirdi.

Abdullah Öcalan’ın son açıklamasında Taraf yazarı Emre Uslu, Öcalan’ı idam edin açıklaması sonrası Taraf gazetesinden kovulan Polis Akademisi Öğretim Üyesi Önder Aytaç ile AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu’nun ismini vererek eleştirmesi, emniyeti alarma geçirdi.

Polis, bu üç isme yönelik PKK’dan saldırı istihbaratı aldıklarına belirterek, acil koruma tahsis etti. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne çağrılan Emre Uslu, şunları söyledi: "Pazartesi günü emniyete çağrıldım. ’Hakkınızda tehdit istihbaratı aldık. Koruma işlemleri başlatıldı’ dediler. Önder Aytaç da bilgilendirilmiş. Özelikle, evlerimize ve arabalarımıza yönelik bir plan söz konusuymuş."

KUZU İDAMI ÖCALAN İÇİN İSTEMEMİŞ

AKP’li Burhan Kuzu ise emniyetten kendisine bu yönde bir bilgi ulaşmadığını söyledi. Kuzu, "Bana emniyetten gelen bir bilgi yok. Ayrıca benim idam konusu ile sözlerim Kayseri’deki cinayet olayıyla ilgilidir. Kamuoyu da bu konudaki görüşlerimi bilmektedir" dedi.

Taraf’a konuşan üst düzey bir emniyet müdürü ise, şu bilgileri verdi: "Örgüt tarafından adı geçen kişilere yönelik somut bir saldırı yapılacağı bilgisine sahip değiliz. Ancak Abdullah Öcalan’ın kamuoyuna da son yansıyan açıklamalarında bazı isimlerin geçtiğini dikkate alarak, konunun önemine binaen hassas davranıp gerekli tedbirleri aldık."

ÖCALAN AVUKATLARINA NE DEMİŞTİ?

Taraf gazetesindeki habere göre PKK lideri Öcalan’ın Fırat Haber Ajansı’nda yayımlanan son görüşme notunda Uslu, Aytaç ve Kuzu’yla ilgili şu ifadeler yer alıyordu:

"Bu Gizli NATO, Türkiye’de daha çok Gladio- JİTEM tarzında çalıştı. O dönemin JİTEM’i, jandarma JİTEM’iydi. 2002’den bu yana ise Polis Akademisi eksenli bize karşı komplolar, tasfiyeler yürütülüyor.

Önder Aytaç gibileri bu çerçevede konuşuyorlar, benim idam edilmem gerektiğini de söylemiş. Emre Uslu da yine bu çerçevede yazıyor. 2002’den sonra oluşturulmaya çalışılan konsept de bu polis akademisi çevresinde geliştiriliyor...

Ben idamdan korkmuyorum. Eğer güçleri yetiyorsa hemen yarın idam etsinler. İşte bu tecavüz olayları kullanılarak tekrar idamın tartışılması bilinçlidir. AKP de bunlara cesaret veriyor. Burhan Kuzu idama karşı olmadığını söylemiş. Halk da, BDP de bunları görmelidir, bunlara karşı tedbirlerini almalıdır."