Gündem
13 Eki 2022 09:47 Son Güncelleme: 13 Eki 2022 10:08

PKK’lılarla fotoğrafı ortaya çıkan Serdar Akinan, Büyükşehir’den ayrıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne danışman olarak getirilen ve ayda 5 adetlik kısa tanıtım filmi için aylık 375 bin TL yıllık ise toplamda 4 milyon TL aldığı iddia edilen Serdar Akinan’ın, teröristlerle birlikte çekilmiş fotoğraflarının ifşa olması üzerine görevinden ayrıldığı ortaya çıktı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen PKK/KCK operasyonunun ardından tutuklanarak cezaevine konan HDP’li Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş’ten sonra son bomba Serdar Akinan’la ilgili geldi.

Mersin’de yayın yapan Turkuaz Gazetesi, yaptığı haberle PKK’lılarla röportajlarla öne çıkan, aynı zamanda Büyükşehir Basın Danışmanlığı yapan Gazeteci Serdar Akinan’ın Büyükşehir’den 90 saniyelik 5 kısa film için ayda 375 Bin TL aldığını ortaya çıkarmış, bu haber de ülke gündemine oturmuştu.

FOTOĞRAFLAR PAYLAŞMIŞTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ekim ayı meclis toplantısında ise Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, kürsüye çıkarak yaptığı konuşmada, Büyükşehir’in terör yuvası haline geldiğini söylemiş ve kamuoyuyla bazı fotoğraflar paylaşmıştı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz’ın paylaştığı fotoğraflardan birisi de Büyükşehir Belediyesine danışman olarak getirilen ve yaptığı kısa filmler için yılda 4 milyon TL aldığı iddia edilen Serdar Akinan oldu. Başkan Yılmaz, Akinan’ın teröristlerle çekilmiş fotoğraflarını göstererek Büyükşehir’in terör yuvası haline geldiğini belirtmişti.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Atsız Afşin Yılmaz’ın açıklamalarının ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Gazeteci Fatih Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Serdar Akinan’ın hem Büyükşehir Belediyesindeki görevinden hem de Mersin’den ayrıldığını duyurdu.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Ahmet Yalçın ise “Monşer’in danışmanı Serdar Akinan’ın tası tarağı toplayıp gittiği belirtiliyor. Soru şu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ayda 37 5bin+ KDV fatura kesmeye devam edecek mi?” diye sordu.

PKK’LILARI KAHRAMAN İLAN ETMİŞTİ!

Gazetecilik yaptığı dönemde Kandil’e giderek, terör örgütü PKK’nın sözde lideri Murat Karayılan ile görüşen Akinan daha sonrasında PKK’lıların kahramanlık hikayelerinin yer aldığı bir kitap yazmıştı.

İştar’ın Kızları adını taşıyan kitapta kadın teröristleri öven Akinan’ın kitapta “Silahların gölgesinde bir kadın hareketi” tanımlaması ise dikkat çekmişti. Akinan’ın PKK’lılar ile ortaya çıkan fotoğrafları kamuoyunda tepki ile karşılanmıştı.