Gündem
03 Nis 2013 12:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

PKK'LILAR TÜRKİYE'NİN DIŞINA SİLAHLARINI GÖMEREK ÇIKACAK!

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, İmralı'da Abdullah Öcalan ile çekilmenin nasıl olacağına dair görüştü. Kulislere bakın nasıl bilgiler yansıdı..

PKK’nın sınır dışına çıkışının nasıl olacağı konusunda yaşanan krizin aşılması için Abdullah Öcalan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan devreye girdi. ‘Çözüm süreci’ni kilitleme ve tıkama riski bulunan bu sorunun çözümünde önemli bir gelişme yaşandığı öğrenildi. Ankara’ya yansıyan bilgilere göre, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, geçen cuma günü İmralı’ya gitti. İmralı’da Hakan Fidan ile Abdullah Öcalan arasında yapılan görüşmenin ana konusu PKK’lıların sınırötesine çıkışı oldu. Siyaset kulislerine, sürecin aksamadan devamı için Öcalan’ın devlete güvence verdiği bilgisi yansıdı. Buna göre, PKK’lılar Türkiye’nin dışına ‘silahları gömerek’ çıkacak.

Ömer Şahin'in Radikal'de yer alan haberine göre, ‘Çekilme’ krizinin bizzat Abdullah Öcalan’ın mesajıyla aşılacağı bekleniyor. Kandil ve BDP, Öcalan’ın ses ve görüntüsünün PKK’lılara iletilmesini istiyor ama bu talep hükümet tarafından karşılanmayacak. Öcalan’ın mesajlarını muhtemelen önümüzdeki hafta kendisini ziyarete gelmesi beklenen BDP heyetine ileteceği beklentisi yaygın. ‘Çözüm süreci’nin başlangıcındaki en önemli somut gelişme PKK’lı militanların sınır dışına çıkması olarak gösteriliyordu.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN