Gündem
25 Haz 2011 18:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:30

PKK'DAN STAR GAZETESİ MUHABİRİNE ŞOK TEHDİT!

Paris'te PKK'nın Avrupa yöneticilerinin yargılandığı davayı izleyen STAR muhabiri Saadet Oruç terör örgütü üyeleri tarafından tehdit edildi.


PKK’ya yakın ANF ajansı Oruç’u hedef gösterdi.

Fırat Haber Ajansı tarafından geçilen bir haberde, Fransa’nın başkenti Paris’teki 18 sanıklı PKK davasını izleyen Star ve Kanal 24 muhabiri Saadet Oruç ve Sabah muhabiri Abdurrahman Şimşek hedef gösterildi. Davanın ilk gününde gazetecileri suçlayan PKK’lılar, Türk gazetecilerin yaptığı haberler nedeniyle suçlandıklarını öne sürüp, savcının getirdiği suçlamaların yazılmasından dahi duydukları rahatsızlığı ifade ettiler. Gazetecilik çalışmalarından dolayı hedef gösterilen muhabirler, Oruç ve Şimşek ile sınırlı kalmadı.

‘Çekimi bırak, kameranı kırarız’

Kamerasını kullanan bir Türk gazeteciye de, “Çekim yapmayı bırak, kameranı kafanda kırarız” tehdidinde bulunuldu. İlk gün salon dışındaki Şimşek, sanıklardan Hacı Karakoyun tarafından “Buralara gelme, duruşmayı izleme” diye tehdit edildi. Karakoyun, Oruç’u da haberlerinden dolayı eleştirdi. İki gazetecinin de salondan ayrılmasına karşın, provokasyon yapmakla suçlanması şaşkınlık yarattı. Şimşek, ertesi gün Adalet Sarayı’na geldiğinde tartaklanıp saldırıya uğradı ve duruşmadan ayrılmak zorunda kaldı. Oruç ise duruşma çıkışında avukatlardan bilgi alarak ikinci güne dair gelişmeleri haberleştirme yolunu seçti. Kanal 24 Moderatör Gece yayınında, ‘duruşmaları izlemenin gazeteciler açısından zor olduğunu’ aktarmakla yetinen Oruç, ‘tehdit edildik’ ifadesini kullanmamaya gayret etmesine karşın Karakoyun tarafından hedef gösterildi.

Türk Elçiliği, Fransa Dışişleri ile temasta

Fırat Haber Ajansı’nda Karakoyun’un sözlerine dayanarak, konuyla ilgili şu haberi yayınladı: “Mahkeme salonu dışında basına konuyla ilgili bir açıklama yapan Kürt esnaf Hacı Karakoyun, Şimşek’in kendisiyle ilgili daha önce de asılsız haberler yaptığı ve işyerini hedef gösterdiğini belirterek bu nedenle ‘faşistler’ tarafından işyerinin yakıldığını hatırlattı. Sözkonusu haberin tamamen asılsız olduğunu vurgulayan Karakoyun, “Mahkemenin ilk günü Oruç, Şimşek’i yanıma getirdi. Mahkeme salonu önündeydik. Kendisini şahsen tanımıyordum. İsmi söylenince hatırladım. Kendisine mahkemeyi izleyemeyeceğini, hakkımdaki asılsız haberlerinden dolayı işyerimin yakıldığını, salonu terk etmesi gerektiğini belirttim. İki gazetecinin tavrı tamamen bizi provoke etmeye dönüktü. Salon dışında yine beni bekleyip aynı provokasyonu yaratmak istediler. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Yaptıkları haber tamamen istihbarat birimlerince hazırlanmış düzmece bir haber. İkisi hakkında suç duyurusunda bulundum.” Ayrıca Karakoyun, “Mahkemede de heyete beyan ettim. Akşam televizyonda, Oruç’un ‘tehdit edildim’ haberini izledim. Bütün bunlar asılsızdır” ifadelerini de kullandı. Karakoyun, daha önce de kendisiyle ilgili asılsız haberler nedeniyle Sabah gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Paris’teki Türk Büyükelçiliği, Fransız Dışişleri Bakanlığı’na acil kodlu bir nota vererek, gazetecilerin güvenliğinin sağlanmasını istedi.

STAR