Gündem
10 Oca 2013 10:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:37

PKK KURUCUSU SAKİNE CANSIZ PARİS'TE ÖLDÜRÜLDÜ!

PKK'nın Paris'teki Kürt Enstitüsü'nde kimliği belirsiz silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda, PKK'lı 3 kadın öldürüldü.

Alınan bilgilere göre kimliği belirsiz kişi yada kişiler, Gare du Nord’da bulunan Kürdistan Enformasyon Bürosu’na girerek saldırıda bulundu.

İçerde bulunan Kürt siyasetçi Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ile Leyla Söylemez adındaki genç kadın katledildi.

Saldırıda susturuculu silah kullanıldığı sanılıyor. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Cansız ve Doğan'ın başlarından, Söylemez'in ise karnından vurulduğu bildirilirken, Fransız polis bina içerisinde incelemelerde bulunuyor.

Saldırının saati tam olarak bilinmiyor. Olay yerindeki Özgür Politika gazetesi muhabiri Selma Akkaya, Fidan Doğan'dan saatlerce haber alınamaması üzerine, arkadaşlarının gece saat 01.00 sıralarında binaya geldiklerinde kapı önünde kan izleri görünce kapıyı kırıp içeri girdiklerini söyledi.

Fransa Kürt Dernekleri Fedederasyonu (FEYKA) Başkanı Mehmet Ülker de, "Bir iki arkadaş kapıda kan izleri görüyor. Kapıyı kırıp içeri girdiklerinde, üç kadının infaz edilmiş olduğunu görüyorlar" dedi.

Büronun birinci katta bulunduğu ve işlek bir caddede yer aldığına işaret eden Ülker, katliamın 9 Ocak akşamı saat 18.00 ya da 19.00 civarı işlenmiş olabileceğini söyledi. ÜLker, çok profesyonelce yapılmış bir cinayet olduğunu söyledi. (ANF)

BDP'den kınama

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş yayımladıkları yazılı açıklamada saldırıyı kınadıklarını belirterek, tüm Kürt halkına başsağlığı diledi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Fransa hükümetinin bu katliamı hiç bir tereddüte yer bırakmayacak şekilde derhal aydınlatmasını bekliyoruz. Paris'in en işlek bölgesinde alenen işlenen bu suikastların üstünün örtülemeyeceğinin bilinmesini istiyoruz.

"Dünyanın her yerinde Kürde sadece ölümü reva görenler bilmelidir ki, halkımızın özgürlüğünün bedeli ne olursa olsun bunu ödemekten çekinmeyeceğiz. Hayatını halkının geleceğine adamış bu üç değerli Kürt kadın siyasetçinin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

"Kadın özgürlük mücadelesinin de neferleri olan arkadaşlarımızın katillerinin gizlenmemesi, cinayetin üstünün örtülmemesi için halkımızı bulunduğu her yerde protesto gösterileriyle bu katliamı lanetlemeye ve Kürt halkının şehitlerini sahiplenmeye çağırıyoruz."