Gündem
26 Haz 2015 14:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:41

PKK itirafçısı Musa Anter davasında tanık oldu!

Yazar Musa Anter'in 20 Eylül 1992'de öldürülmesiyle ilgili davada PKK itirafçısı Ali Ozansoy'un tanık olarak dinlenmesine karar verildi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Hamit Yıldırım, tutuksuz sanık Savaş Gevrekçi, müdahil Musa Anter’in oğlu Dicle Anter ve tarafların avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Afak İlleez, sanıklardan “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında çıkarılan kırmızı bültenle ilgili işlemlerin tamamlandığını açıkladı.

Milliyet gazetesinden Türker Karapınar'ın haberine göre, Anter ailesinin avukatı Selim Okçuoğlu, sanıklardan Mahmut Yıldırım’ı MİT’e kazandırdığı iddia edilen eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, Yıldırım’ın Musa Anter öldürüldükten sonra Ankara’da “Hasan Tanrıkulu” ismiyle 22 Ocak 1995’te gözaltına alındığı ve 3 gün sorgulandığı dönemde Ankara Emniyet Müdürü olan Orhan Taşanlar ile Anter cinayeti hakkında bilgisi olduğu gerekçesiyle PKK itirafçısı Ali Ozansoy’un tanık olarak dinlenmesini istedi. Okçuoğlu, MİT’in, Anter’in öldürüldüğü dönemde sanıklardan Savaş Gevrekçi’nin Diyarbakır Jandarma Grup Komutanı vekili olarak görev yaptığına ilişkin bir kayıt bulunmadığını bildirdiğini ve Gevrekçi’nin MİT tarafından korunduğunu öne sürerek, delilleri karartabileceği gerekçesiyle tedbir mahiyetinde tutuklanmasını da talep etti.

Mahkeme, sanıklardan “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın Anter öldürüldükten sonra “Hasan Tanrıkulu” adıyla 22 Ocak 1995’te gözaltına alınmasıyla ilgili belge ve bilgileri de Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden isteyerek, duruşmayı 17 Eylül’e erteledi.