Gündem
14 Kas 2022 23:05 Son Güncelleme: 14 Kas 2022 23:45

PKK elebaşı Duran Kalkan'dan kalleş tehdit: Kasımda sürekli eylem yapacağız

Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı. Kalleş olay Türkiye’yi kahrederken, saldırının arkasındaki PKK/PYD terör örgütünün insanlık dışı düşüncesi bir kez daha gözler önüne serildi. PKK elebaşı Duran Kalkan’ın, nisan ayındaki konuşmasında kurduğu cümleler kasım ayını işaret etti.

Türkiye'yi kahreden Taksim İstiklal'deki alçak saldırının yankıları sürüyor. Terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi de yaralandı.

Alçak saldırının arkasında PKK/PYD terör örgütü olduğu belirlenirken, saldırıyı gerçekleştiren terörist de güvenlik güçlerince yakalandı. Suriye'de PKK/PYD'nin özel istihbarat elemanı olarak yetiştirilip Türkiye'ye gönderildiğini itiraf eden teröristin, 1999 doğumlu Suriye uyruklu Ahlam Albashır olduğu bildirildi. Yine kadın teröristin PKK/PYD tarafından örgütün özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiği de belirtildi.

KALLEŞ DURA KALKAN'DAN KAHPE TEHDİTLER

Hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlar için tüm Türkiye yas tutarken, terörist Duran Kalkan'ın sarfettiği sözler yeniden gündeme geldi.

Geçtiğimiz nisan ayında, Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu'nun ardından terör örgütünün medyasına konuşan PKK elebaşı Duran Kalkan'ın alçak açıklamaları çok konuşuldu.

"BİZİ TÜMDEN YOK ETMEK İSTİYORLAR"

Nisan ayında örgütün kanalına konuşan Kalkan, terör örgütünün parça parça zayıflatıldığını ve sıranın merkez alana geldiğini söyleyerek, "Gerilla üslenmesini ortadan kaldıracaklar. Bu gerçeği görmek lazım." itirafında bulundu.

"Bizi tümden yok etmek istiyorlar" diyen Kalkan'ın hemen ardından söylediği sözlerse, alçak saldırıların uzun zamandır planlandığını ortaya çıkardı.

PKK'nın kanalında videosu yayınlanan Duran Kalkan, örgütün kuruluş ayı olan kasım ayında eylemlerin süreceğini söyledi.

KASIM AYINI İŞARET ETTİ: "SÜREKLİ EYLEM HALİNDE OLACAĞIZ"

PKK'nın 'şehitler partisi' olduğunu söyleyen teröristbaşı, "Şehitleri anmak demek büyük mücadele etmek demek, kasım ayında da etkili göstermeliyiz. Şimdiden kutlamalar, anmalar, büyük eylemler oluyor. 6 Kasım'daki eylemler oldu, gerilla direnişi tümüyle böyle." dedi.

Sürekli eylem halinde olacaklarını söyleyen Kalkan, "Küçük yapacağız, büyük yapacağız, çok değişik yol yöntemlerle yapacağız, farklı alanlarda yapacağız ama her yer eylem yeri her an eylem anı olacak. Kadın da genç de çocuk da yaşlı da böyle bir eylem içinde olacağız. Bunu bir yaşam tarzı alacağız. Kimse ne zaman sonu gelecek diye beklemesin." ifadelerini kullandı.