Gündem
06 Eyl 2021 23:34 Son Güncelleme: 06 Eyl 2021 23:37

Pınar Gültekin cinayetinde flaş karar! 'Karartmaya çalıştılar'

Muğla'da Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin davasında başsavcılık, şüphelilerin ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etti.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Pınar Gültekin cinayetinde şüpheliler Eda Avcı, Selim Avcı, Ayten Avcı ve Şükrü Gökhan Orhan'ın kasten adam öldürme olayı sonrasındaki bir zaman diliminde birlikte olay mahalline gidip suç delillerini yok edip gizlediklerine dair haklarında yeterli şüphe bulunduğuna kanaat getirerek; ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesini talep etti.

 Muğla'nın Ula ilçesinde, 16 Temmuz 2020 günü Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen 27 yaşındaki Pınar Gültekin'in, 21 Temmuz 2020 günü Menteşe ilçesinin kırsal Yerkesik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda cesedi bulunmuştu.

 27 yaşındaki Gültekin'i öldürdüğünü itiraf eden Cemal Metin Avcı tutuklanmıştı.

  Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı’nın da telefon sinyallerinin ağabeyiyle aynı zaman diliminde olay yeri ve yakınlarında tespit edildiği ortaya çıkmış ve tutuklanmıştı.

 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 11 Temmuz 2021'de Pınar Gültekin cinayetine dair verdiği kararda olay yerinde bulunan bir varil içerisinde ele geçirilen sigara izmaritlerinin şüpheliler Şükrü Gökhan Orhan ve anne Ayten Avcı'nın DNA profiliyle uyumlu olduğu belirtilmişti.

 Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Avcı'nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı ve Şükrü Gökhan Orhan'ın suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme suçundan haklarında verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair karar da bozulmuştu.