Televizyon
20 Kas 2012 08:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:23

''PEYGAMBERE İFTİRA ATIYORSUN!'' CANLI YAYINDA ŞOK TARTIŞMA!

Hem Habertürk moderatörüne hem de konuğa kızıp canlı yayını terk etti.

Ortadoğu’da yaşanan savaşlarda ve gerginliklerde en belirleyici unsur olarak karşımıza çıkan din ve mezhepler Habertürk’te ekrana gelen Öteki Gündem’de Pelin Çift’in sunumuyla masaya yatırıldı.
 
CANLI YAYINI TERK ETTİ
 
Programın konukları İlahiyat Profesörü Mehmet Çelik ile araştırmacı yazar Kenan Çamurcu olurken, sözlerinin tamamlanmasına müsaade edilmediği gerekçesiyle Çamurcu canlı yayını terk etti.
 
"HZ MUHAMMED HZ ALİ’Yİ YÖNETİCİ İLAN ETTİ"
 
Hz. Ali’nin, Hz. Muhammed tarafından kendisinden sonra yönetici olarak tayin edildiğini iddia eden Çamurcu, kendisinden kaynak vermesini isteyen Mehmet Çelik’e sert çıkınca tartışma çıktı. Öte yandan Çamurcu Medine halkının Hz. Muhammed’in cenazesine büyük oranda katılmadığını iddialarına katan Çamurcu’ya yine kaynak tepkisi geldi.

"PEYGAMBERE İFTİRA ATIYORSUN"
 
İlahiyat Profesörü Mehmet Çelik, Çamurcu’ya Şii kaynaklarına göre mi Sünni kaynaklarına göre mi konuştuğunu sordu. Çamurcu cevabında "Sünni kaynakların tamamına yakını" deyince ortam bir anda gerildi. Bunun üzerine Mehmet Çelik, Çamurcu’ya net olarak hangi Sünni kaynağa göre konuştuğunu sordu. Kaynak ismi vermeden "Sünni kaynakların tamamına yakını" diyen Kenan Çamurcu, sözlerinin bitirilmesine izin verilmediğini ileri sürerek muhatabıyla tartışmaya başladı. Çelik, kaynak vermeden konuştuğu için Çamurcu’yu "Hazreti Muhammed’e ve Medine halkına iftira atıyorsun" diye tepki gösterdi.
 
MODERATÖR ARAYA GİRDİ AMA..
 
Ortam giderek gerilmeye başlayınca moderatör Pelin Çift araya girdi ancak kavgaya dönüşen tartışmayı sonlandıramadı.
 
SİTEM EDEREK GİTTİ
 
Son olarak Kenan Çamurcu, Habertürk ve Öteki Gündem’in moderatörü Pelin Çifte de sitem ederek yayını terk etti.