Politika
12 Eki 2021 14:14 Son Güncelleme: 12 Eki 2021 17:37

Pervin Buldan'dan Tamer Karadağlı'ya: Irkçı, kadın düşmanı, hadsiz...

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, 'Nihal Yalçın'ı hedef alan bu ırkçı, kadın düşmanı hadsiz zihniyeti kınıyorum' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Altın Portakal Altın Portakal'da Nihal Yalçın'a ödülünü verdiği sıradaki tavırlarıyla eleştirilen oyuncu Tamer Karadağlı'nın "Selahattin Demirtaş’a özgürlük.’ E Selahattin Demirtaş ne dedi? ‘Abdullah Öcalan’ın heykelini dikeceğiz’ dedi. Yani hanımefendi bunu mu savunuyor? Pervin Buldan ona sahip çıkıyor, Canan Kaftancıoğlu ona sahip çıkıyor." açıklamasına ilişkin olarak, "Biz Nihal Yalçın’ın ve Yalçın gibi sesi kesilmek istenen bütün kadınların yanındayız, bu da sana kapak olsun" dedi. 

"Ezgi Mola, Farah Zeynep Abdullah, Başak Demirtaş asla yalnız değilsiniz"

Buldan şu ifadeleri kullandı:

HDP'ye inanın. İktidar kadının adını silmek için dört koldan kazanımlarımıza çentik açmaya çalışmaktadır. 18 yaşındaki İpek Er’e cinsel saldırıda bulunan serbestçe dolaşmaktadır. Peki kime dava açılmakta? Sevgili Ezgi Mola, Farah Zeynep Abdullah gibi sanatçılar hakkında ifade özgürlüğü haklarını kullanarak kadınların intihara sürüklendiği, faillerin cezasızlıkla ödüllendirildiği bir ülke istemediklerini söyledikleri için bu kadınlara dava açılmaktadır.

Başak Demirtaş konuştu diye sarayın talimatıyla önce RTÜK harekete geçirildi, ardından organize linç grupları devreye girdi. Başak’ı hedef alan saldırılar açık bir nefret suçudur.

Ezgi Mola, Farah Zeynep Abdullah, Başak Demirtaş asla yalnız değilsiniz. Altın Portakal Film Festivali’nde ödül alan sevgili Nihal Yalçın’ı da kadınlar adına tebrik ediyorum. Bildiğiniz üzere ödül töreninde haddini aşan erkek zat, bulanık bir zihin Yalçın’a saygısızlık etti. Bu ırkçı zihniyeti kınıyorum. Benim de Yalçın’a sahip çıktığımı ifade etti.  Biz Yalçın’a ve Yalçın gibi sesi kesilmek istenen bütün kadınlar yanındayız, bu da sana kapak olsun."

Ne olmuştu?
Nihal Yalçın'ın Antalya Altın Kelebek Ödül Töreni'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü aldığı sırada Tamer Karadağlı'nın mimikleri dikkatleri çekmişti. Tamer Karadağlı, Yalçın'ın konuşması sırasında sık sık saatine baktı, garip garip yüz ifadeleri yapmış; konuşmasının ekip arkadaşlarına teşekkür ettiği kısmında aniden ödülü uzatmıştı.

Seyircilerin alkışladığı anlarda Yalçın, "Kim verdi ödülü?" diye sormuş; daha sonrasında ise Karadağlı'ya dönerek "Sus mu dediniz? Artık sus mu diyorsunuz?" ifadelerini kullanmıştı. Tamer Karadağlı ise meslektaşına "Ödülünüzle birlikte konuşun diye" yanıtını vermişti. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından da paylaşım yapan Nihal Yalçın, "Lütfen Tamer' in önüme geçmesine izin vermeyin! Bu gece benim gecem!" demişti.