Politika
21 Tem 2022 09:22 Son Güncelleme: 21 Tem 2022 09:35

Perinçek’ten Erdoğan’a Esad uyarısı! ‘İnadı anlamıyorum…’

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Astana zirvesini Ulusal Kanal'da değerlendirdi. Suriye ile anlaşmanın Türkiye'nin işini kolaylaştıracağını belirten Perinçek, "Ben buradaki inadı anlamıyorum. ABD, Yunanistan, İsrail bizi iki cephede savaş durumunda bırakırsa ne olacak?" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Astana görüşmeleri sürerken Ulusal Kanal ekranlarında Çıkış Yolu programındaydı. Burada zirve açıklamalarını değerlendiren Perinçek, "Bu üç liderin bir araya gelmesi bile çok önemli. Yükselen Asya'yı gösteriyor. Astana vurguları üçünde de vardı. Çin ve Hindistan yoktu ama Asya'nın 6 büyüğünden üçü bir araya gelmiş oldu" dedi.

“Koridor siyasetiyle yapıcı tavır içinde değil. Erdoğan '30 km aşağıda olsun.' diyor. Yine Türkiye'nin dibinde. Ve 1 milyon Suriyeliyi Türkiye'den kaldırıp Suriye'ye götürüyorsunuz. Cumhurbaşkanımıza buradan sesleniyorum. Bu çözüm mü?” diye soran Doğu Perinçek şunları anlattı:

“Çözüm Vatan Partisi'nin çözümü. Suriye ile anlaşacağız. Rusya ve İran'la beraber terör örgütlerini temizleyeceğiz.”

Suriye için anayasa çalışmalarına tepki gösteren Perinçek "Bırakın Suriye kendi anayasasını yapsın. Suriye'nin anayasasını Türkiye, Rusya, İran yapmamalı. Suriye'nin anayasasını onaylamaya kimsenin hakkı yok. Bizim anayasamızı başkası onaylayabilir mi?" diye sordu.

Bugün Suriye'nin kuzeyinde PKK'ya yönelik planların bitirmeye yönelik olmadığını söyleyen Perinçek şöyle devam etti:

"PKK'yı bitirecek plan Vatan Partisi'nin planı. Suriye ile anlaşmadan PKK bitirilemez. Suriye hükümeti bize hemen yarın gelin diyor; 'Şam'da sorunu çözmeye yönelik esaslı bir buluşma yapalım.' Ama Türkiye, buna karşı Türkiye'nin yapacağı çok basit. Ben buradaki inadı anlamıyorum. ABD, Yunanistan, İsrail bizi iki cephede savaş durumunda bırakırsa ne olacak? Türkiye'nin, Ege ve Akdeniz cephesi olduğunu unutmayalım. ABD o savaş için yığınağını yaptı. Ege ve Akdeniz'de ABD, Yunanistan, İsrail ortaklığı başladı. Bizim askeri gücümüze karşı hareketler bizi zor durumda bırakır ve çift cephede savaş meydana gelir. İsrail, Türkiye'yi baş düşman olarak görüyor. Suriye ile işbirliği demek Rusya'nın İran'ın işbirliğini almak demektir. Ve ABD Erdoğan'ı devirme planı yapıyor, bunu unutmayalım. Doğu Akdeniz ve Ege'deki bir başarısızlık büyük sorunlar yaratır."