Magazin
12 Mar 2013 17:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:04

PERİHAN SAVAŞ "BENDEN 25 YAŞ KÜÇÜK BİRİYLE ASLA OLMAZ"

Oya Germen'in sunduğu “Oya ile Hayata Güzel Bak” programına konuk olan Perihan Savaş'tan şok açıklamalar

Türkiye’nin sağlıklı yaşam televizyonu HTV’de yayınlanan, İmaj Danışmanı ve Köşe Yazarı Oya Germen’in sunduğu “Oya ile Hayata Güzel Bak” programının bu haftaki konuğu başarılı ve deneyimli oyuncu Perihan Savaş’tı... Perihan Savaş, sinema ve tiyatro yaşamını, evliliklerini, aşka bakışını, çocuklarıyla ilişkisini, güzellik sırlarını ve formunu korumanın sırlarını Oya Germen'e anlattı.

Perihan Savaş, sanat dünyasına tiyatro ile adım attığını ve 5 yaşından beri tiyatro sanatçılığı yaptığını söyledi. Çalışmanın kendisini motive ettiğini ve çalışmadan mutlu olamadığını ifade eden Savaş, şimdi de tiyatronun yanı sıra haftanın beş günü canlı yayınlanan bir televizyon programı yaptığını bildirdi. İlk ödülünü, 1974 yılında Antalya Film Festivali’nde aldığını belirten Savaş, bu yıl yapılan Altın Koza töreninde de Yaşam Boyu Onur Ödülü aldığını söyledi.

“Hatamı Kabullenmekten Korkmam, Kendimle Yüzleşirim”
Kendiyle yüzleşmekten ve hatasını kabullenmekten korkmadığını belirten Perihan Savaş, “Yaşadıklarım, ister istemez beni olgunlaştırdı ve ‘Hayır’ demeyi öğrendim.” dedi. Hayatı boyunca, soyadı gibi savaştığını ifade eden Savaş, hayatının bundan sonraki döneminde huzurlu yaşamak, gezmek ve eğlenmek istediğini söyledi. Kadın-erkek ilişkisini değerlendiren Savaş, eskiden klasik ev kadını gibi olduğunu, artık hayatı paylaşabileceği bir insanla birlikte olmak istediğini belirtti.

“Benden 25 Yaş Küçük Biri Ya Şöhretimin Ya da Paramın Peşindedir”
Erkeklerin, kadının kendisine muhtaç olduğunu hissetmek istediğini ifade eden Perihan Savaş, “Birlikte olacağım kişinin, maddi durumu çok iyi olmalı. İlişkilerimde, kendi kendime hediye almaktan çok sıkıldım. Çalışmaktan yoruldum, üzerimden yük alınsın istiyorum. Birlikte olduğum insanın benimle ilgilenmesini istiyorum. Aradaki yaş farkı da 3-4 yaştan fazla olmamalı. Kendisinden 25 yaş büyük erkekle olan bir kadın aşık değildir. Benden 25 yaş küçük biri ya şöhretimin ya da paramın peşindedir.” diye konuştu.

“Oğlum Adnan Menderes’in Oğlunu Canlandıracak”
Çocuklarıyla ilişkisinden de bahseden Perihan Savaş, kızının eskiden kendisini kıskandığını, ama şu anda kızı Melek’in en yakın arkadaşı ve sırdaşı olduğunu söyledi. “Belli bir yaştan sonra, kız çocuğu anneye daha yakın oluyor” diyen Savaş, torun sahibi olmanın ise dünyanın en güzel şeyi olduğunu ifade etti.
Damadını da oğlu gibi gördüğünü belirten Savaş, oğlu Savaş’ın ise hem okuduğunu hem çalıştığını söyledi. Perihan Savaş, oğlu Savaş’ın kendi isteğiyle sanata yöneldiğini ve “Ben Onu Sevdim” dizisinde Adnan Menderes’in ortanca oğlu Mutlu Menderes’i oynayacağını ifade etti.

“3 Ayda 9 Kilo Verdim”
Yemek yapmayı ve yemeyi sevdiğini belirten Perihan Savaş, geçen yaz çok kalorili beslendiği için kilo aldığını, şimdi ise sağlıklı beslenmeye dikkat ettiğini söyledi. 3 aydır diyet yaptığını ve bu sürede 9 kilo verdiğini ifade eden Savaş, erken yatmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

“Muhteşem Yüzyıl’da Hürrem’in Gücüne Bayılıyorum”
Kadına yönelik şiddet konusuna da değinen Perihan Savaş, türkülerimizde bile kadınları hor görme ve aşağılama olduğunu söyledi. Bu konuda annelere büyük iş düştüğünü ifade eden Savaş, erkek çocuklarına kızlardan farklı davranılmaması gerektiğini belirtti. Kadınların, erkeklerin işlerini başarılı daha yaptığını söyleyen Savaş, “Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Hürrem’in gücüne bayılıyorum.” dedi.