Medya
30 Eki 2011 11:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:57

PERİHAN MAĞDEN MÜŞAHADE ALTINA ALINSIN! HANGİ KÖŞE YAZARI SAĞLIK BAKANLIĞINI GÖREVE ÇAĞIRDI?

Hangi köşe yazarı Taraf'ta artık haftada iki gün yazmaya başlayan Perihan Mağden'e çaktı?

Akşam Gazetesi yazarı Tuğçe Tatari Sağlık Bakanlığı’na seslendi ve Taraf yazarı Perihan Mağden’in acilen müşahade altına alınarak tedavi edilmesi gerektiğini yazdı. İşte Tatari’nin polemik yaratacak yazısı...

Sağlık Bakanlığı, Perihan Mağden’e müdahale etmeli...

Cuma günü Taraf gazetesinde Perihan Mağden’in bir yazısı yayınlandı.
İçinde onlarca gazetecinin adı geçen bir yazı.
Hezeyan halindeyken yazıldığı, adı geçen herkese hakaretler yağdırılmasından belliydi. Açıkçası tek belli olmayan şey yazının konusuydu. Özetle; herkes bir şeylerle suçlamıştı...  Yazarın o günkü buhran anı mağdurlarından biri de ben olmuşum..
Nereye bağlamak istediğini ya da nereden yola çıktığını anlayamasam da Mağden tarafından ’Odatv adlı internet sitesine müstear adla yazı yazmak’la itham edilmişim. İthamını da gerçek bir paranoyak keskinliğinde, sanki ben Odatv’ye yazı yazarken o da benim yanımdaymışçasına emin bir dille ortaya atmış.
Normal şartlarda, bir gazeteci hakkımda bir iddia ortaya attığında kendisiyle kalemimi kullanarak hesaplaşmak isterim. Derim ki ’derhal bu iddianı ispatla, ispatlayamazsan da özür dile’. Ama akli melekelerini tamamen yitirdiği her halinden belli olan bir insanla böylesine ’düz’ bir yol izlenemeyeceği ortada.
Bir diğer seçeneğim ise; hayatımda hiçbir yere müstear adla yazı yazmadığım için derhal kendisini dava edebilirim. Hukuki yollara başvurarak cezalandırılmasını isteyebilirim... Ama      cezai ehliyeti olmadığını düşündüğümden, kendisini mahkemeye vermeyi de boşa sarf edilecek çaba olarak görüyorum...
Ancak, acilen müşahede altına alınması ve tedavi edilmesi gereken Perihan Mağden’in, kendi isteği ile tedaviye ’evet’ demesi mümkün görünmüyor. Hem toplumun emniyeti açısından,  hem de kendine verebileceği fiziki zararları önlemek amacıyla, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden konuya derhal müdahale etmelerini rica ediyorum!