Ekonomi
13 Haz 2017 13:49 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:32

Perakendeciler, en iyi teknoloji çözümlerini ödüllendirecek

- KMD tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek "Perakende Teknolojileri Konferansı"nda en iyi teknoloji çözümleri belirlenecek

İSTANBUL (AA) - Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD), bu yıl 4'üncüsünü düzenleyeceği "Perakende Teknolojileri Konferansı"nda en iyileri belirleyecek.

Dernek açıklamasına göre, KMD, yüzlerce profesyonelin katılımıyla gerçekleştireceği KMD-Perakende Teknolojileri Konferansı için yenilikçi ve motivasyon gücü yüksek projeler üretmeye devam ediyor. Bu yöndeki en son projelerden biri de perakende sektörüne en çok fayda sağlayan teknoloji çözüm ortaklarının motivasyonunu yükseltmek ve bu projelerin sağladığı faydaları ortaya koyabilmek için geliştirilen KMD Perakende Teknoloji Ödülleri-PE-TEK oldu.

Perakende sektörüne en çok fayda sağlayan teknoloji çözüm ortaklarının kimler olduğu, 3 Ekim 2017'de gerçekleştirilecek 4. Perakende Teknolojileri Konferansı sırasında açıklanacak.

"En İyi Teknoloji Çözümü Ödülü", perakende işletmelerinin stoklarını kontrol etmelerine, ödeme sistemlerini geliştirmelerine, satışlarını artırmalarına, müşteri hizmetlerini geliştirmelerine, süreçlerini yönetmelerine yardımcı olan, perakende teknolojilerindeki yenilikleri içeren programlar-yazılımlar-uygulamalar ve bu çözümleri geliştiren teknoloji çözüm ortaklarına verilecek.

Ayrıca, geliştirilen çözümün perakende işletmelerinde uygulamaya geçmiş olması, rakamsal sonuçların elde edilmiş olması ve Ocak 2016-Haziran 2017 döneminde geliştirilmiş veya sonuçlarının alınmaya başlamış olması en önemli kriterler arasında yer alıyor.

Tüm başvurular tamamlandıktan sonra jüri tarafından finalistler belirlenecek, finale kalan adaylar jüriye sunum yaparak çözümlerini anlatacak. Ödül kazanan teknoloji firmalarına, KMD üyelerine özel düzenlenecek etkinliklerde çözümlerini sunma imkanı tanınacak.

Ödül için başvurular, 25 Ağustos 2017'ye kadar kabul edilecek.

KMD Perakende Teknolojileri Konferansı'nda Türkiye ve dünya gündemindeki teknolojik dönüşümler kadar geleceğe yön verecek yenilikçi çözümler de tartışılıp konuşulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KMD Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Acar, teknolojinin, sektörün tüm süreçlerine her geçen gün daha da dahil olduğunu belirtti.

Acar, perakende sektörüne teknolojik çözüm üreten, yeni ve yaratıcı projeleri hayata geçiren, süreçlerde iyileştirme ve verimlilik sağlayan tüm teknoloji firmalarının ödül programına başvurabileceklerini bildirdi.