Medya
09 Oca 2014 09:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:52

Pensilvanya yolundaki üçüncü kişi kimdi?

Yeni Şafak gazetesi Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Gül'e mektup ileten üçüncü kişinin kim olduğunu yazdı?

Fehmi Koru ve Alaattin Kaya'nın Pensilvanya giderken yalnız olmadıkları ortaya çıktı. Üçüncü ismin rektör Tekalan olduğunu bugünkü köşesinde anlatan Selvi, ayrıntıları yazdı.  Selvi'ye göre, Tekalan'ın Fehmi Koru ve Kaya'dan bağımsız olarak hareket ettiğini ve sulh mektubunu Cumhurbaşkanı Gül'e iletti.

Tekalan'ın tehdit mesajı verdiği iddiası verdiği iddiasına inanmak istemediğini yazan Selvi, ateşi söndürmek isteyenlerin hedef haline getirildiği görüşünde.

İşte yazının ilgili bölümü:

TEHDİT MESAJI MI VERDİ?


Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan dersem ne denli önemli bir isim olduğu daha iyi anlaşılır. Prof. Dr. Şerif Ali Tekelan bu süreçte Pensilvanya ile Çankaya arasında gidip geliyor. Trafikte aktif bir rol oynuyor, Cumhurbaşkanı ve Hocaefendi ile görüşüyor.

Fehmi Koru ile Alaattan Kaya'nın kapalı zarf içinde sundukları mektubun bir başka suretini sunuyor Cumhurbaşkanı'na. 'Biz bu işlerin bitirilmesini istiyoruz' diyor.

Ama ekliyor:
'Zaten kötü şeyler dolaşıyor. Başbakan'ın yakınları hakkında başka şeylerden söz ediliyor. Ama biz bunları duymak istemiyoruz'
Bu sözler farklı algılanıyor.
'Önce Sulhname sonra tehdit mesajı' türü yorumlara yol açıyor.
Ben ihtimal vermiyorum.
Başından beri, bu ateşi söndürmek ve sulhu temin etme adına kim bir adım attıysa hedef haline getiriliyor tezimde ise ısrar ediyorum."

Yazının tamamı için okuyunuz