Gündem
06 Kas 2022 08:54 Son Güncelleme: 06 Kas 2022 08:56

Pençe-Şimşek operasyonundan peş peşe kahreden haberler! MSB duyurdu…

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Şimşek operasyonu bölgesinde teröristler tarafından tuzaklanan El Yapımı Patlayıcın infilak etti. Patlama sonucu iki asker yaralanırken, yaralanan P. Uzm. Çvş. Halil Yıldız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. MSB, bir askerin daha şehit olduğunu açıkladı.

Kahreden şehit haberini Milli Savunma Bakanlığı duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Pençe-Şimşek operasyonu bölgesinde 05 Kasım 2022 tarihinde, BTÖ mensuplarınca önceden döşenen El Yapımı Patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan 2 kahraman silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ancak P. Uzm. Çvş. Halil Yıldız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi.

FIRAT GÜNER ŞEHİT OLDU

MSB, bir askerin daha şehit olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada "Pençe-Şimşek operasyonu bölgesinde 05 Kasım 2022 tarihinde, BTÖ mensuplarınca önceden döşenen El Yapımı Patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanarak hastanede tedavisine devam edilen kahraman silah arkadaşımız P. Söz. Er Fırat GÜNER yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" ifadelerine yer verildi.