Gündem
26 Nis 2022 18:29 Son Güncelleme: 26 Nis 2022 19:02

Pençe-Kilit Operasyonu'ndan bir acı haber daha!

Pençe-Kilit Operasyonu'nda bir acı haber daha geldi. MSB'den yapılan açıklamada teröristlerin hain saldırısı sonucunda yaralanan bir askerimizin daha şehit olduğu bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, geçtiğimiz hafta Irak'ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik karadan ve havadan Pençe-Kilit Operasyonu'nu başlattı. Bu kapsamda onlarca terörist etkisiz hale getirildi.

 ŞEHİT SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerce yapılan roketatarlı saldırıda 3 askerin şehit olduğunu açıkladı.

 Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 26 Nisan 2022 tarihinde, bir unsurumuza teröristlerce yapılan roketatar saldırısında kahraman silah arkadaşlarımız sözleşmeli er Yunus Kalkan ve sözleşmeli er Fırat Canlı şehit şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz" denildi.

 DOĞUKAN KORKMAZ DA ŞEHİT DÜŞTÜ

MSB'den yapılan açıklamada "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 26 Nisan 2022 tarihinde, bir unsurumuza teröristlerce yapılan roketatar saldırısı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız P. Söz. Er Doğukan Korkmaz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur." ifadeleri kullanıldı.