Gündem
11 Eyl 2022 18:09 Son Güncelleme: 11 Eyl 2022 23:22

Pençe-Kilit operasyon bölgesinden kahreden haber! 4 asker şehit oldu

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde çıkan çatışmada yaralanan askerlerden biri daha yaşamını yitirdi. Şehit olan askerlerin sayısı 4'e yükseldi.

Pençe-kilit Operasyonu bölgesinde, arama tarama faaliyeti esnasında terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada, Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım ve Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu'nun şehit oldu, 4 asker de yaralandı.

YARALI ASKERLERİN TEDAVİSİNE BAŞLANDI

Yaralıların derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlandığı aktarılan açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verildi. Açıklamada, bölgede operasyonların sürdüğü bildirildi.

ŞEHİDİN ACI HABERİ NİĞDE'DEKİ BABA OCAĞINA ULAŞTI

Şehit Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu'nun şehadet haberi Niğde'deki ailesine verildi. Şehit Borlu'nun (26) merkeze bağlı Değirmenli beldesinde yaşayan evine gelen Vali Yardımcısı Resul Özdemir ile diğer yetkililer, acı haberi anne Hanife Borlu'ya verdi. Şehidin babası Mustafa Borlu'nun Ankara'da olduğu öğrenildi.

Acı haberin duyulmasının ardından vatandaşlar, eve gelerek taziyelerini iletti. Bekar olduğu öğrenilen şehidin evine ve sokağına Türk bayrağı asıldı. Niğde Valiliğinin sosyal medya hesabından yayımlanan taziye mesajında, "Şehit düşen kahraman askerimiz Niğdeli hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu'ya yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı dileriz. Kahraman şehidimizin ruhu şad olsun." ifadesi kullanıldı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu

MERSİN'E DE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit Operasyonu'nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım'ın (26) acı haberi, Mersin'deki ailesine verildi. Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, arama-tarama faaliyeti sırasında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu. Yıldırım'ın şehadet haberi, memleketi Mersin'in Toroslar ilçesi Sağlık Mahallesi'ndeki baba ocağına ulaştı. Yıldırım'ın acı haberini alan anne, baba ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Bekar olduğu öğrenilen şehit Yıldırım'ın babaevinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

4'E YÜKSELDİ

 MSB, yaralı askerlerden Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl'ın ve Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan'ın da yaşamını yitirdiğini duyurdu. Çatışma sonucu şehit olan askerlerin sayısı 4'e çıktı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım

Şehit Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım