Kültür Sanat
19 Mayıs 2023 15:02 Son Güncelleme: 19 Mayıs 2023 15:05

Pembe Panter yeniden çekiliyor! Ünlü komedyen başrolde!

Ünlü oyuncu Eddie Murphy, Pembe Panter'in yeniden uyarlamasında ikonik karakter Müfettiş Clouseau rolüne talip oldu.

Sinema dünyasının efsane filmlerinden Pembe Panter’in yeniden uyarlanması için çalışmalara başlandı. Hatta yeni filmde ünlü oyuncu Eddie Murphy’nin de rol alacağı konuşuluyor.

Kirpi Sonic, filmleriyle tanınan yönetmen Jeff Fowler’ın uyarlayacağı efsanevi filmde Peter Sellers ile bütünleşmiş Müfettiş Clouseau karakterini canlandırmak için Eddie Murphy ile görüşüldüğü bildiriliyor. 

Pembe Panter, aslında 1963’te vizyona giren, Blake Edwards tarafından yönetilen ve David Niven ile Clouseau’yu canlandıran Peter Sellers’ın rol aldığı ilk filminde yer alan ünlü bir elmasın adıydı. Sellers bu filmde o kadar çok beğenildi ki dört Pembe Panter filminde daha rol aldı ve hatta ölümünden sonra vizyona giren beşinci filmde de önceki filmlerden kesitler kullanılarak izleyici ile buluştu.

Alan Arkin, 1968 yapımı Müfettiş Clouseau’da rol alırken, Roger Moore 1983 yapımı Curse of the Pink Panther filminde Clouseau olarak rol aldı. Ünlü seri, Steve Martin ile 2006 yılında yeniden başladı, ancak eleştirmenler tarafından pek de beğenilmedi.

Şimdi yeniden uyarlanacak olan filmde Eddie Murphy rol almak için beklemede. Murphy, 90’lar ve 2000’lerde Dr Dolittle ve Çatlak Profesör gibi başarılı filmlerin yanı sıra özellikle aile filmlerinde seslendirmeler yaptı.