Medya
22 Mar 2013 12:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

PELİN BATU: ÖCALAN'IN MEKTUBU OKUNURKEN HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADIM!

Milliyet yazarı Pelin Batu, Diyarbakır'daki Nevruz'u yazdı: Öcalan'ın mektubu okunurken ağladım.

Diyarbakır’da kutlanan Nevruz bayramında tarihi bir süreç yaşandı. Pervin Buldan’ın Kürtçe, Sırrı Süreyya Önder’in Türkçe mesajını okuğu Abdullah Öcalan, ’’Silahlar sussun, fikirler ve siyasetler konuşsun noktasına geldik" dedi. "Selam olsun bu sürece güç verenlere, demokratik-barış çözümünü destekleyenlere" diyen Öcalan, "Bu bir son değil, yeni bir başlangıçtır. Mücadeleyi bırakma değil, daha farklı bir mücadeleyi başlatmadır" sözleriyle PKK ve BDP’ye mesaj verdi.

Bu tarihi sürece 500 gazeteci izledi. Pelin Batu da Milliyet gazetesi için Nevruz’u izleyenler arasındaydı. Diyarbakır’ın nabzını tutan Batu, Öcalan’ın mektubu okunduğu sırada hüngür hüngür ağladığını yazdı.

İşte Pelin Batu’nun yazısının bir kısmı;

 Abdullah Öcalan’ın barış namesini dinlerken, kendime hakim olamadım, hüngür hüngür ağlamaya başladım. Ne yazık ki 50.000 çocuk ölmesi gerekiyormuş bugünleri görebilmek için. Ama gördük işte, önemli olan bu.
Dinlemişsinizdir, okumuşsunuzdur... Öcalan yeni bir dönemi müjdeledi. İçine doğduğu çaresizliğin, ezilmişliğin, haksızlığın kavgaları doğurduğunu, ama artık silahlara veda edip, demokratik süreçte fikirlerin konuşması gerektiğini söylüyor bize İmralı’dan.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN