Gündem
14 Nis 2015 11:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:28

Pelin Batu dertli mi dertli: Çıkmayan filmlerin unutulmaz oyuncusu oldum!

Köşe yazarı ve sunucu Pelin Batu, artık dizilerde neden oynamadığını anlattı.

Farklı konularda yaptığı açıklamalarla herkesin dikkatini çekmeyi başaran, son yıllarda köşe yazarlığı ve TV’lerde program sunuculuğu yapan Pelin Batu, Kehkeşan Dergisi’nin 4. yaşına özel gerçekleştirilen röportajda çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Gazetecilik hayatı, pişman olduğu ve kendini haklı gördüğü konuları, son dönemin gündemden düşmeyen olayları ve Türkiye gündemindeki diğer meseleler üzerine konuşan Batu, artık dizilerde neden oynamadığını da anlattı.
Şu sıralar Bugün TV’de Yakın Tarihle Yüzleşme programını sunan Pelin Batu, öncesinde bazı kanallardan tarihle ilgili program teklifleri aldığını ancak kendini bir tarihçi olarak görmediğini dile getirdi. Batu sözlerini şöyle sürdürdü  “Ben tarihçi değilim, çünkü böyle nitelendiğinde tarihçiliğe haksızlık oluyor. Tarihçi dediğin gerçekten arşivlere girecek, araştırma yapacak, makaleler yazacak, ders verecek…  Ben master ve doktoramı edebiyat üzerine yaptım ve tabii ki tarih biliyorum, okuyorum ve seviyorum da. Ama tarihçi yaftasının yapıştırılmasını istememiştim.”

ÇIKMAYAN FİLMLERİN UNUTULMAZ OYUNCUSU OLMA YOLUNDA GİDİYORUM
Bir süredir dizi ve sinemalarda yer almadığı için oyunculuğu bıraktığı yönünde bir izlenim oluşan Batu, oyunculuğa devam ettiğini belirterek başından geçen ilginç bir olayı da şöyle anlattı. “Son birkaç yıldır birçok filmde oynadım ama çıkmayan filmlerin unutulmaz oyuncusu olma yolunda gidiyorum. Enteresan bir şekilde oynadığım filmler çıkmadı. Geçen sene Metin Yeğin ve Bülent Öztürk’ün filmlerinde yer aldım. Yani yer aldığım projeler oldu ancak filmler bir şekilde çıkmadı.”

BUGÜN YİNE BANA BÖYLE BİR SEÇİM VERİLSE YİNE YAPTIKLARIMI YAPARDIM
Bir gün Şener Şen ile birlikte oynama istediğini belirten ünlü oyuncu, Erkan Can, Işık Yenersu ve Sumru Yavrucuk’la kamera karşısına geçmeyi arzu ettiğini söyledi.
Son yıllarda yaşadığı olaylarla ilgili kendini eleştirdiği ya da pişmanlık duyduğu konular üzerine de Kehkeşan’a özel açıklamalar yapan Batu, “Ben hiçbir zaman ille de muhalif olayım, lafı gediğine koyayım, çıkış yapayım gibi bir dertte olmadım. Ne hissediyorsam ne düşünüyorsam onu söyledim. Ama bu yüzden bazı işlerimden oldum, bazı noktalarda ötekileştirildim. Pek çok çirkin saldırıya, sosyal medya üzerinden linç kampanyası gibi durumlara maruz kaldım. Ancak bugün yine bana böyle bir seçim verilse yine yaptıklarımı yapardım. Çünkü bu benim karakterim. Belki bazen bazı şeyleri yanlış telaffuz ediyorum, belki söylediklerim bazı insanlara ters geliyor. Ama üzgünüm ben böyle düşünüyorum ve kendimi ifade etmem benim en büyük özgürlüğümdür. Sadece bir iş kaybedeceğim ya da belli kişileri sinirlendireceğim yahut mutsuz edeceğim diye otosansür uygulamayacağım. Çünkü böyle yaparsam o hiç de hoşlanmadığım, haz etmediğim kişilerin istediğini yapmış olacağım.” dedi