Gündem
19 Mayıs 2021 12:35 Son Güncelleme: 19 Mayıs 2021 22:53

Peker'in son videosu sosyal medyayı salladı: Bye bye happiness!

Sedat Peker'in Hadi Özışık ile yaptığı görüşmenin videosuna binlerce yorum yapıldı. Bir kullanıcı, Organize İşler filmindeki sahneyi hatırlatarak "Bye bye happiness, hello lonelines" diye yazdı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, gazeteci Hadi Özışık'la yaptığı görüşmenin videosunu sosyal medya hesabından paylaştı. Peker paylaşımına, Özışık'ın kendisi ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında aracılık yaptığı iddiasını yalanladığını belirterek, “İnternethaber sitesinin sahibi olan Hadi Özışık - Süleyman Özışık kardeşler en yakınları olan Süleyman Soylu ile benim aramda aracılık yaptıklarını yalanlamışlar, söyleyen şerefsizdir demişler. Ben kimseye hile yapmam, ancak kendimi de rezil duruma düşürmem” notunu düştü.  

Video sosyal medyada bomba etkisi yarattı. Aralarında siyasetçiler, akademisyenler ve gazetecilerin de bulunduğu binlerce kişi paylaşıma yorum yaptı.

Yorumlardan bazıları şöyle:

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Hadi Özışık, Sedat Peker ile Süleyman Soylu arasında aracılık yapan "şerefsizdir haysiyetsizdir" demişti. Videodan anlaşıldığına göre aracı Süleyman Özışık imiş" ifadelerini kullandı.  

Şık, videoya ilişkin ikinci tweetinde Süleyman Soylu'yu etiketleyerek "İçişleri Bakanı @suleymansoylu bu videolardaki konuşmaların da araştırılması için savcıları göreve çağıracak mısınız? Sahi @slymnoz size Sedat Peker ile ilgili ne mesaj getirdi? Siz ne karşılık verdiniz? İstifa edecek siyasi etikle ilgili herhangi bir norma sahip misiniz?" sorularını sordu.   

TİP İstanbul Milletvekili Barış Atay ise "Vay vay vay @HadiOzisik @slymnoz @suleymansoylu… Bakalım devlet-mafya-medya daha neler karıştırmışsınız! Şu rezilliğe bak" diye yazdı. 

Gazeteci Ruşen Çakır, Peker'in videosuna "Geceye bir şarkı bırakalım bari... Fatih Ürek - Hadi Hadi" paylaşımıyla göndermede bulundu.  


Gazeteci Can Dündar, "Boşa giden yatırımlar serisi-2" diyerek videoyu paylaştı. 

Sedat Peker'in paylaşımına yorum yapan isimlerden gazeteci-yazar İlhami Işık "Bu ülkede gece kahraman olarak uyursun Sabah hain olarak uyanırsın" dedi.

Akademisyen-yazar Fatih Yaşlı paylaşımında "Muhalefetin yirmi yılda yapamadığını bir mafya babası dört beş videoyla yaptı. Biraz da bunun üzerine düşünelim bence" ifadelerini kullandı. 

Gazeteci Güler Kömürcü, Peker'in paylaşımına ilişkin şunları yazdı: "Aferim iyi yapmış Peker, kaydedip deşifre etti, tavsan avı bu işte:) Gazeteci rolü yapan bu düşük profilliler ise Peker'in tüm konuşmaları kayıt ettiğini tahmin edemeyecek kadar da salaklar :)) *Bu arada diğer konuşmacılar, siyasi bürokrat vb. hepsinin kayıtlı arşivde demek:)"

Gazeteci Altan Sancar, videoya şu yorumda bulundu: "Bir de bu adamlar, köşelerinde, gazetelerinde, sitelerinde ve ekranlarda bizlere "Siz gazeteci değilsiniz, teröristsiniz" diyorlar. Biz siyasilere bile sayın demezken, kendine 'gazeteci' diyen adam, suç örgütü liderine "Reisim" diye hitap ediyor. Meslek büyüklerimiz, "Sakın, haber kaynağınıza kendisini sizden üstün göreceği şekilde hitap etmeyin" diye sıkı sıkı tembih etmişti. Ama onlar gazeteci, biz terörist."

Akademisyen Ceren Sözeri Özdal: "Ben tarafsız bir gazeteciyim" diyen Hadi Özışık'ın nerede tarafsız olduğunu görmüş olduk, pardon biz yanlış anlamışız:) "Abi benim ismimin orda geçmesi çok ciddi sıkıntı yaratır... Yarın bütün medya çalkalanır."

Bilişim Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz ise haberlere getirilen erişim engellerini hatırlattı ve "Sulh ceza hakimlikleri Sedat Peker'e mi bağlandı EngelliWeb? Bir tane tweet, bir tane video, bir tane haber dahi engellenmedi. Hatta Ahmet Şık'ı bile engellemediler. Çok garip" dedi. 


Vekilliği düşürülen ve tutuklanan HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu, Hadi Özışık'ın Gergerlioğlu'nu yalan söylemekle suçladığı konuşmasını paylaştı. 

Paylaşımına Özışık'ı da etiketleyen Salih Gergerlioğlu, "Hayat işte... Kimin yalancı olduğunu ne zaman göstereceği belli olmuyor. Babam hakkında atıp tutarken de utanmıyordu. "Yalan söyleyen şerefsizdir" demiştin, değil mi Hadi Özışık?" diye sordu.

Hayat işte... Kimin yalancı olduğunu ne zaman göstereceği belli olmuyor. Babam hakkında atıp tutarken de utanmıyordu. "Yalan söyleyen şerefsizdir" demiştin, değil mi @HadiOzisik ? pic.twitter.com/P4X0kD8OtY