Gündem
08 Haz 2021 15:37 Son Güncelleme: 08 Haz 2021 16:28

Peker’in işaret ettiği Paramount Hotel’de neler yaşandı? Atilla Uras’ın kızından çarpıcı ifadeler

Sedat Peker’in geçtiğimiz Pazar yayınladığı video ile gündeme gelen Paramount Hotel'in ilk sahibi Atilla Uras'ın kızı Yasemin Victoria Uras, hotelin Sezgin Baran Korkmaz'a uzanan sürecinde neler yaşandığını anlattı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Pazar günü yayınladığı son videosunda Paramount Hotel’i gündeme getirdi. Peker’in, Paramount Hotel ve Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili iddiaları gündem olurken otelin SBK’ya nasıl geldiği ise adeta göz ardı edildi.

“DEVLETİN TANKIYLA GİRDİ”

Zanka Tv’nin ‘Sorguluyorum’ programında konuşan Paramount Hotel'in ilk sahibi Atilla Uras'ın kızı Yasemin Victoria Uras, ‘Cihan Ekşioğlu, otelimize devletin tankıyla girdi!’ iddiasında bulundu.

“OTELİMİZİN ÜSTÜNE ÇÖKTÜ”

Otellerinin nasıl elden ele geçtiğini anlatan Uras, dikkat çeken iddialarda daha bulundu ve “İspanya ve FBI tarafından kırmızı bültenle aranan, daha sonra kendisine Türk vatandaşlığı verilen Bahtiyar İkramoğlu ismini alan Özbek asıllı Botır Rakhimov, otelimizin üstüne çöktü” dedi.

“OTELİ KAZAKLARDAN ALDIĞINI SÖYLEDİ”

Kendilerine bugüne kadar otel için bir ödeme yapılmadığını belirten Yasemin Uras, otelin Sezgin Baran Korkmaz’a geçtiğini Korkmaz’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımla öğrendiğini belirterek şöyle konuştu: “Bana birkaç kişi aracılığıyla telefon açıldı ve ‘Ben Kazaklardan 42 milyon euroya aldım’ dedi. Benle yalıda oturup, konuşmak istediğini söyledi. Ben de ‘Öyle bir şey olamaz ama ödenmemiş bedeli var siz de biliyorsunuz, arzu ederseniz avukatınızla ofisime gelirsiniz, oturup konuşuruz’ dedim. Gelmedi.”

“30 MİLYON DOLAR KADAR BORCU VARDI”

Otelin şu anda Sezgin Baran Korkmaz üzerine olmadığını anlatan Uras, “Şöyle bir hikaye de var; Sezgin Baran Korkmaz’a bildiğim kadarıyla Botır Rakhimov’un 30 milyon dolar kadar borcu vardı. Acaba o borç karşılığında mı devretti onu bilmiyoruz, öğreneceğiz. Pay defterlerini istedik. Delilleri istedik, hakim de istedi. Şu halde Ufuk Turizm’in pay defterinde halen Botır gözüküyor, Sezgin değil” şeklinde konuştu.

Victoria Yasemin Uras, davaları devam ettiği için yorum yapmasının doğru olmayacağını ancak Sedat Peker’in otel hakkındaki açıklamalarının doğru olduğunu düşündüğünü de söyledi.

“ŞU ANKİ SAHİBİ BELLİ DEĞİL”

Yasemin Uras, babasının ölümündeki şüpheleri, hisselerin nasıl çalındığını, Turan Avcı’nın oteli hiç satın almadığını, Cihan Ekşioğlu’nun Atilla Uras’ın öldüğü gün otele devletin tankıyla girdiğini, Rakhimov’un Sezgin Baran Korkmaz’a olan borcunu ve şu andaki sahibinin belli olmadığını da söyledi.

İşte Yasemin Uras'ın anlattıkları...