Magazin
05 Mar 2014 17:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:58

Peker Açıkalın kalp ameliyatı oldu!

Mitral kapak ameliyatı olan Açıkalın'ın hastanedeki tedavisi devam ediyor.

Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Esen: - "Hastamızda bir kalp krizi atağı söz konusu değildir. Hastamıza protez kapak takıldı. Hastamızın şu anda durumu gayet iyi ve stabil. Bu hafta içinde de taburcu edeceğiz"
Mitral kapak ameliyatı olan oyuncu Peker Açıkalın'ın hastanedeki tedavisi devam ediyor.

Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Prof. Dr. Ali Metin Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Açıkalın'ın daha önceden planlanan mitral kapak ameliyatı için 21 Şubat'ta hastaneye yatırıldığını söyledi.

Esen, Açıkalın'a 3 yıl önce hastanelerinde ICD kalp pili takıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Hastamızda bir kalp krizi atağı söz konusu değildir. Hastamızın, o dönemlerden bildiğimiz bir mitral kapak yetersizliği de vardı. Ancak hastalığın derecesi henüz ameliyat sınırlarında olmadığı için, hastamız 3 yıldır takibimizdeydi. Bir süredir ileri düzeyde bir mitral kapak yetersizliği söz konusuydu. Bu durum da kalbi zorlamaya başlamıştı. O nedenle acilen yapılan bir ameliyat olmadı. Yani planlı bir ameliyat gerçekleştirdik. Ön tetkikleri ayaktan yapılan hastamız geçen hafta hastaneye yatırıldı. 22 Şubat'ta da hastanemizde mitral kapak ameliyatı geçirdi. Hastamıza protez kapak takıldı."

Ameliyatın ardından iki gün yoğun bakımda tutulan Açıkalın'ın daha sonra yatan hasta servisine alındığını aktaran Esen, "Şu anda da durumu gayet iyi ve stabil. Bu hafta içinde de taburcu edeceğiz" dedi.