Gündem
29 Mayıs 2019 17:16 Son Güncelleme: 29 Mayıs 2019 17:20

"Pedofili" içeren kitabın yazarı ve yayıncısı adliyeye sevk edildi!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Zümrüt Apartmanı” isimli kitap hakkında soruşturma başlatmıştı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında "müstehcenlik" suçundan soruşturma başlatılan, "pedofili" içeren ifadelerin bulunduğu “Zümrüt Apartmanı” isimli kitabın basıldığı yayınevinin sahibi Alaattin Topçu ve kitabın yazarı Abdullah Şevki, adliyeye sevk edildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığının suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılan Alaattin Topçu ile Abdullah Şevki'nin, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Topçu ve Şevki, adliyeye gönderildi.

Abdullah Şevki'nin Kurgu Kültür Merkezi Yayınları etiketiyle yayınlanan Zümrüt Apartmanı kitabında pedofili satırların yer aldığı belirtilmiş; bu sözlerin yer aldığı satırlar sosyal medyada gündeme oturmuştu. Ardından çıkan bu haber üzerine birçok yayınevi, internet sitelerinde kitabın satışını durdurmuş veya satıştan kaldırmıştı.

Kurgu Kültür Merkezi Yayınları Müdürü Alaattin Topçu, "Kurgu Kültür Merkezi Yayınları" adlı Instagram hesabından, pedofili ifadelerin yer aldığı kitabı ve yazarı savunmuştu. Alaattin Topçu, "Sizin o karga beyniniz Abdullah Şevki'yi Alaattin Topçu'yu ve kurguyu kaldıramaz. O nedenle sizin linç kültürünüz tarihin her döneminde yenilgiye ve zavallılığa mahkumdur"ifadelerinde bulunmuş, ardından paylaşımını silmişti.