Reklam PR
19 Şub 2019 11:11 Son Güncelleme: 19 Şub 2019 14:22

Peak Games reklamı çalıntı mı?

41 kanalda aynı anda gösterilmesi ile birlikte tüm Türkiye'de gündeme oturan Peak Games reklamının çalıntı olduğu öne sürüldü.

41 televizyon kanalında aynı anda yayınlanan Peak Games reklamı izleyicilerin ilgisini çekmeyi başardı. 20 Aralık 2017′de yayınlanan Audi'nin Safety Code reklamı ile benzer bir anlayışa sahip olan Peak Games reklamının Audi reklamı ile aynı temada olduğu sosyal medya kullanıcıları tarafından dile getirildi. İşte Peak reklamı hakkında merak edilenler…

Saatler 21:30‘u gösterdiğinde 41 televizyon kanalı aynı anda Peak şirketinin reklamını yayınladı. Söz konusu reklam filminde; “Uyan… Birlikte dünyayı değiştireceğiz. Ama önce tanışmalıyız. Şaka zannediyorsan kanalı değiştir. Ciddiyetimizi anla.” sözleri sonrasında kanalı değiştiren birçok kişi adeta şok geçirmişti. Bu olayın aslında bir iş ilanı olduğunu belirten Peak, uzun bir zaman unutulmayacak efsane bir reklam projesine imza atmış oldu.

 20 Aralık 2017′de yayınlanan Audi'nin Safety Code reklamı ile benzer bir anlayışa sahip olan oyun geliştiricisinin reklamı, Audi'nin Safety Code reklamının teması ile aynı olduğunu görmekteyiz.

İşte, bahsi geçen Audi'nin reklam filmi:

 

 PEAK GAMES NEDİR?

Geliştirmiş olduğu birçok oyun ile ön plana çıkan şirket, dünyanın önde gelen oyun şirketi olan Zynga tarafından satın alınmıştı.

Söz konusu bu satın alma ile beraber toplamda 100 milyon dolar kazanan Peak'ın sadece kart ve okey oyunlarını geliştirilen bölümünün satın alındığı ortaya çıkmıştı.

Bunun haricinde, Toy Blast gibi oyunların halen şirket tarafından geliştirilmeye devam edeceği belirtilmişti.

Bu anlaşma sonrasında, Peak'in İstanbul merkezli bağımsız oyun geliştiricisi olarak yoluna devam edeceği açıklanmıştı.