Televizyon
10 Ara 2020 09:03 Son Güncelleme: 10 Ara 2020 10:06

Payitaht Abdülhamid oyuncusundan ilginç çıkış! "Türkiye'de ödül almak için..."

Payitaht Abdülhamid dizisinde rol alan ünlü oyuncu Hakan Boyav, Türkiye'de ödül alabilmek için solcu olmak ya da yaşam biçimi olarak solculara yakın olmak gerektiğini iddia etti. Hakan Boyav "İki şey yapıyorlar, ya solculara ödül veriyorlar ya da popülerlere ödül veriyorlar" dedi.

TVNET'te yayınlanan Sormasam Olmaz adlı programın konuğu olan oyuncu Hakan Boyav, Türkiye'de ödül alabilmek için solcu olmak ya da yaşam biçimi olarak solculara yakın olmak gerektiğini iddia etti.

Boyav'ın iddiasını dile getirdiği demeci sosyal medyada alıntılayan İlyas Salman ise "Sana en azından sağcısın diye ödül vermemişler. Bana solcuyum diye yıllardır rol vermiyorlar, Hakan" dedi.

"TÜRKİYE'DEKİ ÖDÜLLER ADİL DEĞERLENDİRMEDEN UZAK"

Sinema sektöründe verilen ödüllerin hakkaniyetli olmadığının belirten Boyav şunları söyledi:

"Sanatın normlarına göre değil, kendi normlarına göre takılıyorlar. Nasıl ödül alabiliyorsunuz Türkiye'de? Ya politik görüş olarak solcu olacaksınız, veya yaşam biçimi olarak oradan birilerine daha yakın olacaksınız. Adil, nesnel bir değerlendirmeden çok uzaktır Türkiye'deki ödüller."

Kurtlar Vadisi dizisinin müziğine ödül verilmemesini eleştiren Hakan Boyav "İki şey yapıyorlar, ya solculara ödül veriyorlar ya popülerlere ödül veriyorlar" ifadesini kullandı.

Hakan Boyav son olarak TRT'de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinde Mahmut Paşa karakterini canlandırdı.